Redactioneel

240623 PK jubileum IVN en Ontmoetingstuin Servaes VIERKANT 28Zondag 23 juni werd het feest gevierd van het 40-jarig bestaan van het IVN en het 12 ½ -jarig bestaan van de Ontmoetingstuin Servaes.

Rob Dortmans gaf in zijn inleiding uitleg over de tuin en zei dat er elk jaar veel groente en fruit worden geoogst.

Op zaterdag en woensdagmorgen komt er steeds een vaste groep, daarbij zijn ook enkele allochtonen. Maar ze kunnen altijd nog wel handen gebruiken.
Hij bedankt de Venel-groep van het IVN, die hier twee keer per jaar komt helpen voor het snoeien van de fruitbomen en de hagen.
Lambert van de Ven, sinds kort voorzitter van het IVN, zegt dat hier veel leden van het IVN actief zijn. Veel meer dan bij de andere verenigingen in Brabant. Komende zaterdag worden weer de diploma’s aan de nieuwe gidsen uitgereikt.
Om 15.00 uur geeft Rob Dortmans voor belangstellenden een rondleiding bij het Knekelhuis en in de moestuin.
Op het terrein waren enkele kraampjes te bekijken zoals één met voorlichting over de Omgevingsvisie, één met kasten voor vleermuizen, welke Brabants landschap het IVN levert, en één met voorlichtingsmateriaal en folders van het IVN, waaronder een houten bord om je kennis van de natuur te testen, gemaakt door Tekke de partner van Marita Drijfhout.
In de kraam lag Bladgroen van het voorjaar 2024. Net op tijd voor het jubileum verschenen.
Marita liet ook een gemummificeerde kikker zien, toch een zeldzaamheid zou je zeggen. Ook had ze de schedel van een bever bij zich. De voortanden ervan zijn erg lang. Dat kun je zien als je ze uit de bek trekt.
In het houten gebouw was een doorlopende diapresentatie van het IVN vanaf de beginjaren.

Klik voor foto's.

Op zo’n dag is het leuk elkaar weer eens te ontmoeten in een ongedwongen sfeer en met een zonnige dag, die we lang niet gehad hebben.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen