Redactioneel

240512 rva marktmolen32Op 11 en 12 mei 2024 was het weer de Nationale Molendag. Het grootste molenfeest van Nederland. Honderden wind- en watermolens in heel Nederland openden hun deuren om bezoek te ontvangen. Zo ook de Kilsdonkse Molen.

Ditzelfde weekend was ook de Lentemarkt bij de Kilsdonkse molen, op zondag, georganiseerd. De zon scheen volop, de wind waaide lekker, beide molens die draaiden en live muziek was aanwezig. Allemaal factoren die er voor zorgden dat de Lentemarkt op Moederdag goed toeven was.

Klik hier voor foto's.

Er stonden weer veel verschillende kramen. Oude en nieuwe gezichten brachten hun producten onder de aandacht. Onder andere plantjes, honing, kleertjes en geurtjes werden aangeprezen. Voor de inwendige mens was er voldoende te eten en te drinken. Voor enige verkoeling was er heerlijk schepijs en voor de kinderen een springkussen.

Deze lentedag, met de temperatuur boven de 25 graden, leek meer een warme zomerdag. Fietsen gaf verkoeling en waar ga je dan naar toe? Het was in ieder geval weer gezellig druk bij de molen.

'T war gezellig en werrum bè de meulen. D'r war veul skon volk. We hebben 'r z'n best kunne buurte.'

Foto's: Rien van Aarle
Tekst: Anja van Aarle
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen