Redactioneel

240512 MvH Foto Expositie FC Bernheze 11 Zoals ieder jaar met Moederdag is er een foto-expositie van de fotoclub in het Natuurtheater de Kersouwe. Deze keer is het wel een heel bijzondere, het thema voor de rode-draad foto is een portret van Piet van Helvoort 80 jaar, vanaf het eerste uur lid van de fotoclub en medeoprichter samen met Wim Roefs. Piet is zogezegd het "lijdend voorwerp".

Er hangen 44 foto’s  van hem met heel verschillende onderwerpen.

Klik hier voor foto's.

Wim Roefs opende de expositie in het kleine theater met op de achtergrond een wand met 81 portretten van bekenden of familieleden van de leden, van 0-tot 80 jaar. Ieder jaar is er ook een mystery guest en deze keer was dat uiteraard Piet zelf.  Wim Roefs overhandigde hem het bijbehorend boekje met alle foto’s en als laatste nog een cadeautje aan Piet, "een selfie van hem in de sportschool".
Piet was zeer verrast met de resultaten van de opdracht: "Het was voor mij een mooi avontuur, ik heb zeer genoten van het tot stand komen van deze uiteenlopende portretten. Ik mocht iedere week met een fotograaf op pad. Het varieerde van schaken tot beeldhouwen en ik mocht zelfs in een sportauto en mijn rollator leek een motor. Ik heb er zelf ook nog veel plezier in en zo lang het kan blijf ik ook foto’s maken." besluit hij.

Omdat het Moederdag is kregen alle moeders koffie met een koek en mochten gratis op de foto met wie ze willen. Het mooie weer werkte natuurlijk ook mee, een prachtige achtergrond voor de foto’s, wat wil je nog meer. 
Piet is nog tien dagen 80 jaar, wij van de Hadeejer.nl feliciteren hem alvast met zijn 81e verjaardag en wensen hem een fijne dag. 

Tekst: Wilma van Zoggel
Foto’s: Marjon van Herpen

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen