Redactioneel

240427 PK Koningsdag op Plein 1969 20 VIERKANT 20Helaas hadden we hier ‘s morgens geen zonneschijn zoals op de Koningsdag in Emmen. Deze morgen moesten we het tijdens de Aubade doen met lichte regen. Desondanks werd de Koningsdag op Plein 1969 goed bezocht. 

De gedecoreerden stonden, zoals ieder jaar, met voor het eerst burgemeester Mark de Man op de kiosk. Na de toespraak van de burgemeester speelde de Koninklijke fanfare St.Willibrord uit Heeswijk en brachten het Sint Barbargilde uit Dinther en het Sint-Willebrordusgilde uit Heeswijk de vendelgroet. Waarna tot slot de Koninklijke fanfare het Wilhelmus speelde.

Burgemeester de Man bedankte iedereen voor hun optreden en nodigde de gedecoreerden uit voor de bijeenkomst bij Naast op het Plein 1969. 

Klik hier voor foto's.

De organisatie van het geheel was in handen van het Oranjecomité dat ook ‘s middags een heel programma had voorbereid, zoals een fietstocht, een kindervrijmarkt en een spellenmiddag op Plein 1969 en om 14.30 u trad de plaatselijke band Dreamfield op bij Laverhof.

Ad van Houtum uit Heeswijk, was er weer bij om met zijn apparatuur het optreden op het Plein 1969 te ondersteunen.

Foto’s en tekst: Peter Kriele

Reacties   
+2 #1 Marko Konings 01-05-2024 11:45
De Koninlijke fanfare speelde samen met Muziekvereniging Servaes uit Dinther. De twee korpsen voegen zich op de parkeerplaats van de Plus bij elkaar en trekken gezamenlijk musicerend het plein op.
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen