Redactioneel

230402 RvH JezusChristSuperstar 24Speciaal voor alle zorgmedewerkers was donderdag 30 maart de première van rockopera Jesus Christ Superstar in De Kersouwe en deze zondagavond  de laatste voorstelling van dit spektakel. Drie jaar geleden ontstond het idee om iedereen die in de zorg werkt op een culturele manier te bedanken.

Zo is het idee ontstaan van een co-productie: de rockopera, Jesus Christ Superstar, met een speciaal samengestelde spelersgroep, Het Ensemble, een 9-koppige live-band, De Band en het popkoor Enjoy uit Vorstenbosch. Toen de Sint Servatiuskerk om technische redenen niet geschikt bleek, werd besloten om in De Kersouwe te spelen. Op deze manier konden er ruim 2.500 bezoekers op drie extra avonden genieten.

Klik hier voor foto's.

Het verhaal, gebaseerd op het Bijbelverhaal, speelt zich af aan de vooravond van de kruisiging van Jezus. Het ongeloof in Jezus gaat een steeds grotere rol spelen en er ontstaat een opstand en haat tegen Jezus. Mensen geloven Hem niet langer, alleen Maria Magdalena houdt van Hem. Er wordt besloten tot harde maatregelen.

Zonder iemand tekort te doen waren het spel en zang van Maria (Kim Jacobs) prachtig  en de wanhoop van Jezus (Luc Vorselaars) als hij de zweepslagen moet ondergaan en de kruisiging,zo indrukwekkend. Maar ook de schaamte van Judas (George Blanken) als hij beseft wat hij aangericht heeft, doet je naar de keel grijpen.

Een groot compliment aan iedereen die meedeed aan deze indrukwekkende rockopera,waaronder de spelersgroep, het koor en zeker ook de Band, zij maakten er een heel boeiend geheel van!

Cast
Jezus: Luc Vorselaars
Maria: Kim Jacobs
Judas: George Blanken
Pilatus: Rick Hooijberg
Petrus: Youri Weijts-Hooijberg
Annas: Arjan Hamoen
Simon: Jan-Willem Strik
Herodus: Moon Vlaminckx
Kajafas: Pascal Jacqueroux

Medewerking popkoor Enjoy
Het Ensemble bij Jesus Christ Superstar
Met 9-koppige (live) band De Band

Producieteam
-Productieleiding: Martin de Visser en Lotte Pernet
-Regie: Kim van Kooij
-Muzikale leiding/Dirigent: Dave Hanhart en Arian Deckers
-Koorleiding: Harry van de Ven
-Licht & geluid: Kevin Strik en Boeis Römer
-Decor & rekwisieten: Robert van der Net
-Kostuums: Wilma van Nistelrooij
-Grime: Janine Nieuwenhuijsen
-PR: Aranca Jansen en Monique vd Berg

Tekst: Wilma van Zoggel
Foto's: Ronald van Hastenberg
Reacties   
0 #1 Kim Jacobs 08-04-2023 10:18
Goedemorgen, leuk om dit stuk te lezen en de foto's te zien. Ik heb de rol van Maria Magdalena mogen vertolken in dit mooie stuk en vroeg me af of ik een aantal van de foto's mag delen op mijn eigen (besloten) Facebookpagina. Uiteraard met bronvermelding! Ik hoor het graag, groetjes Kim
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen