Redactioneel

210608 jw Adrie 2Sinds 20 augustus 2018 houdt Adrie van de Heuvel een twintigtal wandelvoetballende K.B.O. leden in het gareel. Iedere maandagochtend rond tienen blaast hij het eerste fluitsignaal.

Daarna begint het sportieve tweegevecht, dat onder leiding van deze markante persoonlijkheid altijd in lieve vrede eindigt. 12 juni a.s. wordt Adrie 90 jaar.

Mottenballen
De corona pandemie heeft deze K.B.O. activiteit gedurende 8 maanden stil gelegd. Op 7 juni is de onderlinge competitie weer hervat. Toen op de groepsapp de nieuwe start werd aangekondigd, reageerde Adrie met: "Dan zal ik mijn fluitje weer eens uit de mottenballen halen.. En nee, jullie hoeven me niet op te halen. Ik rij zelf wel."

"U zeggen hoeft niet"
Adrie is diep verweven in de geschiedenis van R.K.S.V. Avesteyn en dat was voor een aantal K.B.O. leden, die nog onder zijn leiding in de jeugd hadden getraind, aanleiding, hem te vragen, de rol van scheidsrechter bij de start van het wandelvoetbal, op zich te nemen. En daartoe was hij direct bereid. Adrie: "Toen ik jeugdtrainer was kende ik die jong al. Ze zeiden toen U tegen mij. Dat hoefde helemaal niet, heb ik gezegd. Ge kunt gewoon jij zeggen. En dat doen ze nu nog altijd."

Erelid
Jeugdleider, voorzitter van de jeugd, scheidsrechter, en bij zijn afscheid in 1972 benoemd tot erelid.De Avesteyncoryfee kent de geschiedenis van de voetbal club tot in de kleinste details en hij wordt ook meermaals vermeld in de clubannalen. Ieder zaterdag bezoekt hij nog trouw de jeugdwedstrijden op het Avesteynterrein.

Klik hier voor meer foto's.

Protest
Adrie: "Ik heb eens een protest georganiseerd. De gemeente wilde het terrein eind jaren 60 verplaatsen van de Steen- en Stokstraat naar De Balledonk, dicht in de buurt van voetbalclub Heeswijk. Veel te gevaarlijk voor die jong. Dan moesten ze die drukke straat oversteken. Daar hebben we toen met de jeugd tegen geprotesteerd. Die verplaatsing is toen niet doorgegaan. Ik weet niet zeker of dat protest toen daaraan heeft bijgedragen."

Van Dieppoel naar Steen- en Stokstraat
De voetbalclub is begonnen aan de Dieppoel", weet hij zich te herinneren "Koffiestraat in, eerste weg rechts. De oprichter van de vereniging was meester van der Meijden, samen met enkele anderen. Dat was in 1941. De clubkleuren herinneren nog aan die oorlogstijdtijd; oranje voor Nederland en zwart voor rouw. En toen zijn ze eerst verhuisd naar de Doorgang aan de rechterkant. De ingang was bij café Driek van Roessel. Daar staat nu het beeldje van Van Eerd. In 1959 zijn ze op dat terrein nog kampioen geworden. En daarna, begin jaren zestig heeft van der Meijden ook nog de eerste steen gelegd van het clubhuis in de Steen- en Stokstraat." Een zware dialectstem gegrond in een feilloos geheugen, dist al deze wetenswaardigheden met het grootste gemak op.

Avesteyn 80, Adrie 90 jaar
Adrie: "Dit jaar bestaat de club 80 jaar. Jammer dat ze dat niet kunnen vieren". Adrie's verjaardag wordt wel gevierd. En wel op zaterdag 12 juni. Tussen 10 en 12 uur gaan genodigde familieleden, vrienden en kennissen met de auto, per fiets of te voet - in voorbije corona stijl - bij hem langs aan de Clemens van den Bergstraat. De K.B.O. wandelvoetballers doen dat in sportieve uitdossing: korte broek dus. Komt dat zien!

Tekst en foto's Jacques Worms, m.m.v. Louis van de Burgt

 

 

 

Reacties   
0 #1 Ingrid Konings vd Pa 08-06-2021 23:09
Kei mooi geschreven!
Citeer
Plaats reactie