Redactioneel

sjannie opst 003ops Maandag 19 april, na tien jaar werkzaam te zijn geweest in de lokale bibliotheek, slaat Sjannie Waalen de laatste bladzijde om." Ik ga iets anders doen. Wat weet ik nog niet. Ik hou van veranderingen. Alleen mijn man blijft ook na ruim dertig jaar dezelfde!"

Wat kan ik voor u doen?
"Oh. U bent er weer. Lang geleden. Hoe is het ermee? Blij u weer te zien. Wat kan ik voor u doen?" Het open raam, waardoor nu de boeken worden uitgeleend is de enige verbinding in deze corona periode, die ze met de lezers heeft. Iedereen wordt door haar met opgewekt gemoed begroet.

Hier fijne sfeer
"Mijn opleiding ligt in de bedrijfseconomie. Een kantoorbaan. Toen mijn oudste zoon naar het middelbaar onderwijs ging, ben ik op die school als vrijwilliger in de mediatheek aan de slag gegaan. Dat was zo leuk tussen al die mensen en de boeken. En toen wilde ik graag een betaalde baan bij de bibliotheek. In 2011 ben ik bij de bibliotheek van Bernheze gestart. Eerst als invalkracht voor 8 uur in de maand. Van de drie vestigingen in Bernheze, waar ik ervaring heb opgedaan, was voor mij Heeswijk-Dinther het aantrekkelijkst. Heel prettige mensen. Gemoedelijk. Fijne sfeer. "Hier was ik op mijn plaats. Ik kom zelf uit Heesch."

Markante ervaringen
"Wat me altijd zal bij blijven is de lezing van een plaatselijke transgender. Een heel hoge opkomst. Indrukwekkend verhaal. De mensen hingen twee uur lang, aan zijn lippen. Maar ook met een aantal bezoekers bouw je een speciale band op. Ze delen hun meest persoonlijke ervaringen met je. Dat is toch een teken dat mensen je vertrouwen."

Jankboeken
"Ja zeker. Ik ben mijn hele leven lang een lezer geweest. Een langzame, dat wel. Maar dan kan ik dus extra lang genieten! Mijn lievelingsboeken zijn vooral geromantiseerde geschiedenis verhalen en boeken voor jong volwassenen. Maar ook verdrietige boeken, jankverhalen zeg maar, weet ik wel te waarderen. Jazeker. Ongetwijfeld zal ik een traantje laten op maandag 19 april, als ik de deur achter me dicht doe."
sjanni ops 001
sjanni ops 004a
 
 
 
 
 
 
Tekst en foto's: Jacques Worms
Reacties   
+1 #3 Gerrie van Nuland 09-04-2021 15:27
Hoi Sjannie. Bedankt voor de fijne service. Succes met je volgende baan.
Citeer
+2 #2 Susan Van den akker 05-04-2021 22:02
Veel succes Sjannie!
Citeer
+2 #1 Marian Verhoeven 05-04-2021 13:16
Succes Sjannie!!! We gaan je missen!
Citeer
Plaats reactie


HaDee agenda