Redactioneel

210320 rva HaDeejer11Al vanaf vorig jaar is er binnen de redactie van het maandblad d’n HaDeejer hard gewerkt aan de 200ste editie, die vanaf 30 maart bij iedereen binnen Heeswijk-Dinther op de deurmat kan vallen. Het speciale nummer wordt uniek, sprankelend, feestelijk en spraakmakend.

Om al vast in de stemming te komen, zijn er in Heeswijk-Dinther verschillende banners en borden met covers van oude nummers geplaatst. Heeft u ze al gezien? Klik hier voor de foto's.

In gesprek met Anja Bekkers, de hoofdredacteur van het maandblad, keken we terug naar het afgelopen jaar. ‘De afgelopen maanden gaven een extra werkdruk aan alle betrokken vrijwilligers. Er werd niet alleen gewerkt aan de gewone maandelijkse uitgave, maar er werd ook hard gewerkt aan het 200ste nummer.’

Ter voorbereiding werden er vorig jaar twee workshops gehouden. Dit, om helder te krijgen wat het plan voor deze speciale editie ging worden. De bijeenkomsten waren gepland op het moment dat het paste binnen de corona maatregelen.
De samenwerking tussen de vrijwilligers werd intensiever door de verschillende naderende deadlines en het feit dat meer online moest worden geregeld, als gevolg van de corona.

Anja is trots op het eindresultaat van het feestnummer. ‘Wie jarig is die trakteert en deze uitgave wordt echt een cadeautje aan de bewoners van Heeswijk-Dinther. Er is door iedereen veel energie in gestoken en het resultaat is een 132 pagina’s tellend magazine.’
Daarnaast is ze dankbaar voor het feit dat er maandelijks zo veel vrijwilligers zijn die, ieder op hun manier, een bijdrage leveren. Maar er is ook een dank aan de Stichting Dorpsnieuws en de adverteerders die er financieel voor zorgen dat dit allemaal mogelijk is.

Wat is het geheim achter het succes van d’n HaDeejer?
‘In het maandblad staan vaak verhalen van mensen. Omdat iedereen uniek is, blijkt iedereen op zijn of haar manier bijzonder. Dat geeft speciale verhalen, omdat deze mensen vaak iets doen wat de lezers niet weten.
Er is een veelvoud aan onderwerpen. Sommige verhalen blijven je ook bij. Zeker als iemand zich kwetsbaar wil opstellen. De gesprekken maken je dankbaar en geven de bevestiging dat het de moeite waard is om door te gaan met het maken van het maandblad.’

Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Rien van Aarle

Reacties   
+2 #1 Louis van de Burgt 24-03-2021 12:01
Ik heb (nog) niet alles gelezen maar het is wel
d'n HaDeejer i.p.v. D'n. (Ben erg benieuwd naar nummer "200"
Citeer
Plaats reactie