Redactioneel

200909 jw Droevendaal 1Aan het woord is Jan van den Hurk, melkveehouder. Hij woont aan de Droevendaal en heeft afgelopen maandag en dinsdag op eigen initiatief, de graskanten van de weg, waar aan hij woont, gemaaid. Meer foto's.

 

Poepje doen
Jan: "De gemeente doet maar een klein randje. Daar kunnen de honden dan hun poepje doen. De rest van het gras blijft meters hoog staan en je weet niet hoeveel afval dat daarin wordt gedumpt. Ik moest om de haverklap van de maaier af om alles aan de kant te schuiven en op te ruimen. Wat de mensen toch allemaal wegsmijten in moedertje natuur. Schandalig.".

Ommetje

Het gebied in het Aa dal is een zeer populaire wandelroute. Heel veel mensen maken er hun dagelijkse ommetje. Jan: "Vanmorgen heb ik al van een tiental mensen complimenten gekregen. Het ziet er weer keurig uit, Jan, hoor ik dan. Maar ze zeggen er ook bij; "Ben de gij gek dat ge dat doet, dat moet de gemeente toch doen".

De kerk en het Servaespad
Ook het Servaespad heeft Jan onder handen genomen. "Je kon er niet meer met tweeën naast elkaar lopen. Overhangende takken blokkeerden de weg. Dat pad valt eigenlijk onder verantwoordelijkheid van de kerk. Maar als ze me vragen het mes erin te zetten dan werk ik graag mee. Het is een van de drukste wandelroutes van het dorp."

Tekst en fotografie: Jacques Worms

 

Reacties   
+2 #1 Dort 14-09-2020 10:58
Goed bezig Jan. Complimenten !!
Citeer
Plaats reactie