Redactioneel

200601 EM boek R.v.d. Berg 9In 1961 begon Ruud van den Berg door ziekte van zijn vader, zonder steun en voorbereiding in de zaak; Industrie- en Handelsonderneming R. van den Berg. Een bedrijf dat beter bekend is als Van den Berg Veevoeders en de Halm.

In 2014 bestond het bedrijf 80 jaar en dat was de aanleiding om 80 jaar geschiedenis van het bedrijf vast te gaan leggen. Daar ging een hele periode over heen, maar op zondag 1-6-2020, de dag dat in Nederland na een intelligente lock-down, de terrassen weer open gingen en je thuis meerdere mensen op afstand mocht ontvangen, werd het terras in de tuin bij Rob van den Berg, de oudste zoon en opvolger van Ruud, geopend voor een klein gezelschap. In het bijzijn van zijn kinderen, hun partners en zijn partner Maria Verschuren, ontving Ruud uit handen van René van der Locht, huidig mede-eigenaar van het bedrijf het eerste exemplaar van het boek “Altijd die vinger op de tijdsgeest”, Tachtig jaar Van den Berg Veevoeders.

In het boek zijn de verhalen van Ruud, Rob en Aart van den Berg, René van der Locht en Antoon van der Pas opgetekend door Edwin Timmers. De rode draad door het verhaal is “De vinger op de tijdsgeest”.

Klik hier voor foto's.

Zien wat nodig is en trachten daarin te voorzien. Verbeteren heeft alles te maken met kwaliteit; alleen met goede producten en adviezen laveer je tachtig jaar lang door een permanent veranderende markt, aldus Ruud. Hij leerde van zijn vader, Bertje van den Berg, zijn ogen te richten op ontwikkelingen in zowel de markt als de maatschappij. Altijd op de uitkijk naar nieuwe mogelijkheden. Ruud gaf dat weer door aan zijn eigen kinderen. Ook René van der Locht refereerde in zijn woordje aan wat hij van Ruud heeft geleerd; “Zorg dat je je eigen keuzes kunt blijven maken en niet afhankelijk bent van anderen.”

Na de uitreiking van het boek, werden er verhalen gedeeld en getoast met champagne, mooie documenten verdienen mooie momenten!

Tekst en foto's: Esther Mollema

Reacties   
0 #1 José van der Heijden 02-06-2020 21:28
Lieve Esther, met trots lees ik jouw verhaal over Tachtig jaar Van den Berg. Het begin gemaakt door mijn opa Roelof van den Berg, uitgebouwd, vernieuwing door mijn vader Bert van den Berg en ook de uitspraak, Altijd die vinger op de tijdsgeest, zag ik bij Ruud en nu bij Rob, in wie ik veel eigenschappen van mijn pa ook terug zie. Ik ben trots op jullie. :
Citeer
Plaats reactie