Redactioneel

190810 PK Jeugd en gezinsvierdaagse 4 VIERKANT 4Op woensdag 6 augustus begon voor de 56e keer de jaarlijkse Jeugd- en gezinsvierdaagse. Er konden drie afstanden gelopen worden namelijk de zes, de 10 en de 15 kilometer.

Iedere dag werd met een andere kleur de route aangegeven. Voor de jeugdige deelnemers was een spinner beschikbaar.

De eerste dag was de rustpauze bij sportzaal de Zaert in Dinther. De tweede dag bij het kasteel in Heeswijk, De derde dag bij het Natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk en de vierde en laatste dag bij de Dier- en tuinweide bij Hotel-restaurant De Leijgraaf in Heeswijk. Er deed een wisselend aantal deelnemers aan mee. Op de derde dag 125 deelnemers.

Meer foto's.

Iedere dag kon vanaf 9.00 uur gestart worden vanaf het grasperk voor het gymnasium Bernrode in Heeswijk. Hier stond een schaftwagen, waar Natasja v.d. Steyn en Kaylee Rijkers de deelnemers de weg wezen.

Vrijdagmiddag stonden bij de Muziekfabriek aan de Abdijstraat de luchtkussens, waaronder een heel lange, die een kasteel verbeelde, voor de jeugd klaar. Vanwege de regen konden ze echter pas ’s avonds gebruikt worden. Deze avond stond - net als de andere dagen - geheel in het teken van Ridders en Prinsessen, zodat men zoveel mogelijk gekleed hier naar toe kwam.

Jammer dat deze dag wat werd verstoord door enkele lichte regenbuien.

Zaterdag 10 augustus (vierde dag) startten deelnemers aan de 15 km pas om 11.30 uur, de deelnemers aan de 10 km om 12.15 uur en de deelnemers aan de 6 km om 13.00 uur. Na terugkomst op het startpunt werd een algemene afsluiting voor alle deelnemers gehouden.

Vanwege de geringe belangstelling gedurende de laatste jaren is besloten deze Jeugd- en gezinsvierdaagse voortaan niet meer te houden. De oorzaak moet gezocht worden in de spreiding van de vakanties en dit jaar vooral omdat hij in de bouwvakvakantie valt.

Nu deden ook al de bejaarden van de Laverhof niet mee. Die hebben in mei al hun avondvierdaagse gehouden.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Reacties   
+1 #1 sjan deckers 11-08-2019 14:59
zo, jammer.
Citeer
Plaats reactie