Redactioneel

20180318 PK Wieercriterium Heeswijk VIERKANT 11Stichting Wielerevenementen Bernheze en de Wielersupportersclub Bernheze organiseerden zondag voor de 52e keer het jaarlijks wielercriterium in Heeswijk. Meer foto's.
Van den Akker Aqua Service is hun hoofdsponsor en het criterium wordt gereden onder de vlag van de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie).

Deze keer vond voor het eerst een zogenaamde demonstratiewedstrijd plaats voor uitsluitend “Retrofietsen”. Hiervoor hadden zich een 30-tal deelnemers aangemeld met bekende namen zoals Hennie van Zandbeek en Arthur van Rooij uit Heeswijk. Er was zelfs een 80-jarige bij.
En ze hadden natuurlijk ook oude materialen bij zich. Stalen fietsen van vóór 1987 en blijkbaar ook nog één met houten velgen. Het enthousiasme van de deelnemers was groot. Dus het is volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar.
Zij startten als eerste om 10.00 uur.

Het weer was echter niet erg aanlokkelijk: kou en vooral een straffe Noord-Oostenwind maakten het allemaal nog erger.
Maar toch aan deelnemers geen gebrek. Voor de drie wedstrijdgroepen hadden zich 90 deelnemers aangemeld.

Bij de Nieuwelingen, die om 11.00 uur begonnen was de winnaar: Mathijs de Kok uit Steenbergen.

Bij de Junioren, die om 12.45 uur startten was de winnaar: Alekss Janis uit Midden-Beemster. Hij komt oorspronkelijk uit Letland.

Bij de Elite-rijders, die om 14.45 uur startten was de winnaar: Etienne Lenting.

Voor de inschrijvingen hadden ze deze keer een gunstige plek langs het parcours gevonden namelijk het op 9 december 2017 geopende Abdijstaete en daar kon ook nog wat warms gedronken worden. Wel aantrekkelijk bij dit koude weer.
 
Tekst : Peter Kriele
Foto’s: Peter Kriele en Jo Nederkoorn
 
Reacties   
-3 #1 Mieke 19-03-2018 18:53
Jammer, dat het 'gewone' verkeer hinder ondervond op de kruising Meerstraat-Abdijstraat (vooral richting abdij), misschien een aandachtspuntje bij de evaluatie
Citeer
Plaats reactie