Redactioneel

Toos Eltjo_Violet_jacw_ops_72_dpiVeertien jaar waren Toos en Violet de bevlogen horecaondernemers van restaurant het Sentiment.

Gezondheidsproblemen van Toos maken dat er onverhoopt een eind komt aan hun samenwerking. 30 december is de afscheidsreceptie. Een gesprek over eettrends, waardering en dankbaarheid.

Distantie
Toos: "Op 15 sept 2002 zijn we hier begonnen. In eerste instantie reageerde men wat afstandelijk op ons. Zo van, wat gaat er nu gebeuren? Men zou wel eens zien hoe het ging lopen. Dat was het commentaar dat we hoorden. Na verloop van tijd trok dat bij."

Waardering.
"De reacties op ons afscheid, zijn overweldigend. Ik sta er versteld van. We worden figuurlijk warm omarmd. Dat we zoveel hebben betekend in de gemeente Bernheze en in de regio. Dat heb ik onderschat. Nu dringt dat pas tot me door."

Oproep.
Wilt u Toos en Violet bedanken en 'lof' toewuiven.
Dan kan 't: Klik hier

sentiment

Eettrends
Violet: "Ja, natuurlijk zijn de wensen van onze gasten veranderd. De eettrends van de T.V. koks en dieetgoeroes zijn duidelijk waarneembaar. En glucose en lactose intolerantie spelen een grote rol. De keuken is vooral lichter geworden. Veel meer groenten in de menu's."

Eltjo Scheepers__tekst__jac_w_2_72_dpiEigen visie
Ook Eltjo Scheepers, de nieuwe eigenaar van het Sentiment schuift aan. Op 2 januari krijg ik de sleutel en op 11 januari gaat het restaurant weer open,"vertelt hij. "Op dit moment maakt Violet me wegwijs. Ze neemt me mee in het proces van overname. Toos en Violet zijn hartstikke lief voor me."

"En wij vinden jou ook lief," zegt Toos. "Het is alsof ik mijn kindje aan hem toe vertrouw. Maar hij hoeft geen kopie van ons te worden. Wij zijn ook altijd in ons zelf blijven geloven. Nooit opgegeven. Dat heeft ons ten lange leste sterk gemaakt. Waar Eltjo zelf in gelooft, zijn eigen visie. Dat gaat hij uitdragen."

Op 11 januari start Eltjo met een vier gangen menu voor 35 euro.

Dankbaar
Toos: "Het is lichamelijk zwaar geweest. Mijn artrose speelt me parten. Violet en ik zijn samen begonnen. We eindigen ook samen. Violet bekijkt nog wat ze gaat doen. Ik ben 64 en ga genieten van kinderen en kleinkinderen. Wij zijn de mensen ontzettend dankbaar dat we dit werk 14 jaar hebben mogen doen in deze gemeenschap."

Wens
Toos: "En uit de grond van mijn hart spreek ik de wens uit dat Eltjo net zo warm wordt omarmd als dat men bij ons heeft gedaan."

Tekst en foto's: Jacques Worms

Reacties   
0 #3 Nicole van Duren 20-12-2016 06:41
Toos & Violet liefs en heel veel moois voor jullie in de toekomst.
Wat was t iedere keer weer heerlijk om bij jullie te eten.

Bedankt
X Nicole
Citeer
0 #2 Anny Lunenburg 19-12-2016 12:42
Violet en Toos, wij hebben in de 14 jaar dat jullie het restaurant hadden meerder keren mogen genieten van jullie vakmansschap. We vonden het altijd top!! We vinden het dan ookook heel erg jammer dat jullie stoppen maar respecteren de keuze. Toos, geniet van je kinderen en kleinkinderen . Violet, ik hoop dat je weer een passende baan vindt, waar je je creativiteit in kwijt kunt. Peter en ik wensen jullie alle goeds voor de toekomst, nogmaals bedankt!
Citeer
0 #1 Eltjo Scheepers 19-12-2016 12:00
Super leuk stukje: van 11 januari t/m 29 januari 4 gangen kennismakingsmenu voor €35,-
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen