Redactioneel

160619-wvdl-NOntsluitingsweg15Op 4 juli gaat de aansluiting Laverdonk bij de proefbedrijf open. Dan is de Noordzijde van de Kanaaldijk van Veghel tot Middelrode op 2 keer 1 rijstrook te berijden.
Op 24 juni gaat de aansluiting bij Laverdonk naar de Kanaaldijk definitief dicht. 
Meer foto's


Tevens is dan de afslag van en naar Heeswijk over de Aa aangepast en ga je via de rotonde naar de kanaaldijk Noord. Op het plaatje zie je hoe de situatie in Heeswijk wordt.

Op de foto’s zie je de nieuwe brug over de Aa bij Verkuijlen. Hierop zullen op 21 juni de liggers geplaatst  worden.
De fotograaf gaat verder richting de rotonde bij Laverdonk. Vandaar kom je boven op de rotonde van en naar de Kanaaldijk. De nieuwe autoweg is hier dan helemaal klaar  voor het verkeer.

Foto's en tekst: Wim van der lubbe

Zie ook en

Bericht van Provicie Noord-Brabant

Verkeer vanaf 4 juli over deel nieuwe N279

’s-Hertogenbosch, 16 juni 2016 – Vanaf 4 juli 2016 rijdt het verkeer tussen de aansluiting Middelrode en de aansluiting A50 niet meer over de huidige provinciale weg N279 's-Hertogenbosch - Veghel. Al het verkeer rijdt vanaf die datum tijdelijk over de noordbaan van de nieuwe N279 die in de agelopen maanden is aangelegd. Door het verplaatsen van het verkeer naar de nieuwe rijbaan ontstaat ruimte voor de aannemer om op de plek waar nu de 'oude' N279 ligt de nieuwe zuidelijke rijbaan en de op en-af afritten te bouwen. Om dit mogelijk te maken is de aansluiting van de Heeswijkseweg op de N279 in het weekend van vrijdag 1 juli 21.00 uur t/m maandag 4 juli 5.00 uur afgesloten voor het autoverkeer.

Na dat weekend kan verkeer voor een deel al gebruik maken van de nieuwe ongelijkvloerse kruising. De huidige kruising bij de Heeswijkseweg en de verkeerslichten zijn vanaf 4 juli niet meer in gebruik. De aansluiting Heeswijk-Dinther is nog niet volledig in gebruik, aangezien aan de zijde van het kanaal de toe- en afrit nog gerealiseerd moet worden. Verkeer vanuit ‘s-Hertogenbosch naar Heeswijk-Dinther en vanuit Heeswijk-Dinther naar Veghel wordt tot het einde van 2016 omgeleid.

Aansluiting Laverdonk definitief gesloten

Vanaf 24 juni om 21.00 uur is de aansluiting van Laverdonk op de N279 definitief gesloten voor het autoverkeer. Tussen 24 juni en 1 juli wordt de kruising Laverdonk afgebroken en wordt de noordelijke rijbaan van de N279 en de parallelweg op dit deel aangelegd. Deze werkzaamheden vinden 24 uur per dag plaats. Autoverkeer van en naar Kanaaldijk-Noord (parallelweg) en Laverdonk moet via de Heeswijkseweg en de Hoofdstraat/Sint Servatiusstraat (centrum van Heeswijk) rijden of via bedrijventerrein De Amert in Veghel. Na het weekend van 4 juli rijdt het autoverkeer van en naar Kanaaldijk-Noord en Laverdonk via de nieuwe aansluiting Heeswijk-Dinther Zuid. De omleidingsroutes die worden ingezet zijn te vinden op www.werkenaann279noord.nl. Daar staat ook meer informatie over de verbreding van de N279 en de geplande werkzaamheden.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Aanvullende informatie over de afsluitingen en omleidingsroutes. Deze informatie staat ook op www.werkenaanN279noord.nl

Ombouw aansluiting Heeswijk in weekend van 1 t/m 4 juli 2016¨

In het weekend van vrijdag 1 juli 21.00 uur t/m maandag 4 juli 5.00 uur is de aansluiting van de Heeswijkseweg op de N279 afgesloten voor het autoverkeer. Het verkeer op de N279 van en naar Heeswijk-Dinther wordt omgeleid via de Kapelstraat in Middelrode en via de Corridor in Veghel. Ook is de aansluiting naar Schijndel via de Steeg (Harry Kinnardbrug) dit weekend afgesloten voor het autoverkeer. Verkeer van en naar Schijndel rijdt via de Corridor in Veghel en de Eerdsebaan (N622). Fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de Harry Kinnardbrug. Dit geldt ook voor de nood- en hulpdiensten. De woningen en bedrijven aan de Kanaaldijk-Noord en Laverdonk zijn bereikbaar via bedrijventerrein De Amert in Veghel of via het centrum van Heeswijk-Dinther.

Werkzaamheden

Tijdens dit weekend vindt ombouw van de aansluiting van de Heeswijkseweg op de N279 plaats. Bij Heeswijk-Dinther wordt de nieuwe infrastructuur aangesloten op de Heeswijkseweg bij de brug over de Aa, op de Steeg en op de parallelweg. De huidige kruising en de verkeersregelinstallatie wordt na dit weekend verwijderd.

Situatie na 4 juli

Vanaf maandagmorgen 4 juli rijdt het verkeer op de N279 tussen de aansluiting Middelrode en de aansluiting A50 (over een lengte van 7 kilometer) op de nieuwe noordelijke rijbaan. De nieuwe ongelijkvloerse kruisingen Heeswijk-Dinther en kruisingen Heeswijk-Dinther en ook de aansluiting Heeswijk-Dinther Zuid sluiten aan op de noordelijke rijbaan van N279. De parallelweg tussen Heeswijkseweg en aansluiting A50 is dan ook gereed.

Aansluiting Heeswijk-Dinther

De aansluiting Heeswijk-Dinther is nog niet volledig in gebruik, aangezien aan de zijde van het kanaal de toe- en afrit nog gerealiseerd moet worden. Verkeer vanuit Heeswijk-Dinther naar ’s-Hertogenbosche en verkeer vanuit Veghel naar Heeswijk-Dinther en Schijndel kan hier direct van de aansluiting gebruik maken. Verkeer vanuit ’s-Hertogenbosch richting Heeswijk-Dinther en Schijndel dient door te rijden naar de aansluiting Heeswijk-Dinther Zuid om via de afrit, het viaduct en de toerit terug te rijden naar de aansluiting Heeswijk-Dinther. Het verkeer vanuit Heeswijk-Dinther richting Veghel rijdt nog niet via de N279, maar rijdt via Steeg (Harry Kinnardbrug), Structuurweg en Eerdseweg naar Veghel. Deze verkeersituatie is tot eind 2016 in gebruik. Zie bijgevoegd figuur.

Aansluiting Heeswijk-Dinther Zuid

Verkeer van en naar de bedrijven aan de Kanaaldijk-Noord en Laverdonk rijden via de aansluiting Heeswijk-Dinther Zuid. Om sluipverkeer richting Heeswijk-Dinther tegen te gaan is een deel van de Laverdonk afgesloten voor het verkeer. De ontsluitingsweg naar Heeswijk-Dinther (LOG) is eind van dit jaar gereed.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda