Redactioneel

160614-wvdl-N279Pers12VOORKANTVandaag werd de Hadeejer uitgenodigd voor een perstour over de verbreding van de N279.

Wij vertrokken vanuit Den Bosch, waardoor we nu bij uitzondering ook foto’s kunnen laten zien vanaf Berlicum. Achter de geluidswal ligt een heel project klaar dat volgende week voor het publiek beperkt zal worden geopend.
Meer foto's

Het betreft een nieuwe voet/fietsbrug over de meanderende Aa. De rivier ligt daar in een laag gebied en krijgt volop de ruimte zichzelf te ontwikkelen. Tevens is er ruimte om het overtollige regenwater bij zware regenval op te vangen. Het is zeker de moeite waard om dit project van het Waterschap te gaan bekijken!

De nieuwe bruggen over de Aa bij Berlicum gaan straks een grote rotonde vormen en tevens de aansluiting worden voor de fietsbrug over het kanaal.

Combinatie de Vaart / Ventura heeft op de afslag Berlicum een mooie prestatie geleverd.. Half augustus gaat de nieuwe autoweg onder het viaduct door.
In Middelrode is men al bezig met het asfalteren. De brug naar Schijndel gaat voor de fietsers begin september open.

Het nieuwe viaduct bij Heeswijk is verboden voor fietsers en tractoren, zoals het verkeersbord vermeld. (De borden staan er al, nu de weg nog)
Ook de begroeiing (zomereiken en hagen) langs de nieuwe noordzijde van de autoweg staan al volop in blad.

De afslag Laverdonk bij autobedrijf Vorstenbosch gaat na de volgende week dicht..
De nieuwe ontsluitingsweg gaat later dit jaar open. De brugdelen worden de 21ste juni gelegd.

We sloten de trip af bij de nieuwe afslag Laverdonk, die na 4 juli geopend zal zijn en dan alleen nog via de oude weg naar de Aabrugstraat loopt.

Met dank aan mevrouw Cathelijne Thomassen en Hans van Zandvoort, beide van provinciale staten, evenals Ernst Jan Melissie van het Waterschap en Christoff van de Maat van Combinatie de Vaart / Ventura.

Tekst en foto’s Wim van der Lubbe.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen