151020-fred-Jongerenwedstrijd11VOORKANTDe informatieavond.

De belangstelling voor de informatie over de wedstrijd betaalbaar bouwen is niet groot. Een vijftal jongeren, een paar ouders en enkele belangstellenden, die niet tot de doelgroep behoren zijn naar CC Servaes gekomen en natuurlijk ook de organisatoren en de sprekers.
Voor foto's klik hier.

Na een korte inleiding door Will Groothuysen, een van de organisatoren, krijgt wethouder Rein van Morselaar het woord. Hij stelt dat de gemeente Bernheze de noodzaak van betaalbaar bouwen voor jongeren onderschrijft en dat de gemeente zich vierkant achter de wedstrijd heeft opgesteld.

“Tussen 2009 en 2014 is er in HD nauwelijks gebouwd. Door een dergelijk lange periode van 5 jaar wijken jonge mensen uit naar andere dorpen en steden. Maar nu is de situatie veranderd. De seinen staan op groen! De rente is laag en de woningprijzen gezakt. Er is meer doorstroming ontstaan.

In 2016 wordt het plan Rodenburg ontwikkeld en in 2017 Heeswijk west bij de Veldstraat.

Voor die locaties ligt nog niets vast en kan van alles worden gebouwd. De gemeente heeft de grondprijzen aangepast. Die waren begin 2010 nog € 400 en nu € 260 exclusief BTW.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en daarom wil de gemeente Bernheze dit project faciliteren”.

Nadat Will Groothuysen zelf een paar voorbeelden heeft getoond van Alejandro Aravena in Chili, Cascototaal in Terneuzen en Loot de Luxe, is het woord aan Esther de Bie.

Zij vertelt over de CPO projecten die zij begeleid heeft, waaronder die in Heeswijk.

Esther benadrukt dat de locatie en de grond cruciaal zijn bij het opzetten van een bouwproject. Zij geeft aan jongeren, indien nodig, een helpende hand te willen bieden.

Na de inleidingen gaan Will Groothuysen, Yvonne van Schayk van de Rabobank, Robin Brugmans ( technisch advies) en Robert Keulaarts van de gemeente vragen beantwoorden. In groepjes kunnen de belangstellenden vragen aan hen stellen.

Foto’s en tekst: Fred Lennings.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen