HaDeejer bouw_wedstrijd_2Hoe betrek je jongeren tussen de 18 en 35 jaar bij betaalbaar wonen in Heeswijk-Dinther? Hoe zorg je er voor, dat zij zelf initiatieven ontplooien om aan betaalbare koop- of huurwoningen te komen? 

Deze vragen vormen het begin van het project “Betaalbaar wonen voor jongeren in Hadee”. 

De leden van de stichtingen Actief Burgerschap en Dorpsnieuws zijn tot de conclusie gekomen dat er in Hadee bijna geen woning onder de € 170.000 te koop is. Tevens stellen zij, dat huren voor € 500 of € 600 vrijwel onmogelijk is. Daarom organiseert men een wedstrijd met als doel jongeren laten meedenken over betaalbaar wonen in Heeswijk-Dinther. 

In d’n HaDeejer van 11 augustus staat geschreven, dat betrokkenheid bewerkstelligen onder jongeren met betrekking tot hun eigen huisvesting in HD het belangrijkste doel is van deze actie en dat een wedstrijd met een mooie prijs van € 6000 dit kan bewerkstelligen.

Toen Antoon Verhaak van de stichting Actief Burgerschap mij vroeg of ik tot de sluitingsdatum van de wedstrijd ( 1 december 2015) iedere week een verhaaltje wil schrijven over dit onderwerp op www.hadeejer.nl , heb ik direct ja gezegd. Ik wil proberen steeds verslag te doen van de jongerenwedstrijd en de ontwikkelingen, die zich daarbij voordoen. Het lijkt mij zeker van belang dat er meer betaalbare huisvesting komt voor jongeren in HD. Het is bekend, dat velen van hen zich in plaatsen in de omgeving hebben gevestigd, terwijl zij graag in HD hadden willen blijven wonen. Deze omstandigheid is niet in het belang van ons dorp. Het is noodzakelijk, dat we er met zijn allen voor zorgen, dat Heeswijk-Dinther niet vergrijst. In andere dorpen, overal in het land, kun je zien wat de gevolgen zijn: winkels, scholen en verenigingen verdwijnen.

Dus jongelui, doe alleen of met een (vrienden) groep mee met deze wedstrijd! Laat zien dat je je creativiteit ook kunt gebruiken voor eventuele huisvesting in HD en kom met ideeën! Ga voor meer informatie op de site www.hadeejer.nl naar DORPSNIEUWS en daarna JONGERENWEDSTRIJD; daar vind je tevens het inschrijfformulier en het reglement.

Foto’s & Tekst: Fred Lennings.

Reacties   
+1 #1 Wim 07-09-2015 20:12
Meld je ook aan op www.facebook.com/Hadeejernieuws
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda