Jong Nederland

logo JNMaar liefst 32 teams betreden zondag 18 september van 10.00 uur tot 16.00 uur de arena op een sportveld aan de Schuurakker in Heeswijk om met elkaar de sportieve strijd aan te gaan in allerlei proeven tijdens de Jeugdzeskamp van Jong Nederland HDL.

Iedereen is van harte uitgenodigd om alle deelnemers tussen de 7 en 15 jaar oud aan te moedigen. Naast drankjes en snoepgoed voor de jeugd is er voor 18+ horeca en is er een vette hap verkrijgbaar. Tot slot zijn helpende handjes nog steeds welkom.

Door Wendy van Lijssel

In navolging van de volwassen Dorpszeskamp, organiseerde Jong Nederland HDL, speciaal voor hun doelgroep, in 2015 voor het eerst een Jeugdzeskamp. Hoewel het even aftasten was, bleek deze eerste editie gelijk een doorslaand succes. Jeugdigen van 7 tot 15 jaar, verdeeld over drie leeftijdscategorieën, wrongen zich de hele dag in allerlei vreemde bochten om uiteenlopende proeven zo snel en goed mogelijk te doorlopen.
Het evenement zette zich gelijk succesvol op de kaart. Maar liefst 33 jeugdteams gaan daarom zondag 18 september wederom pogen om de beker in hun leeftijdscategorie en uiteraard eeuwige roem te veroveren. Rennen, klimmen, kruipen, glijden, springen, duiken, gooien en vangen. Halsbrekende toeren over grote uitgezette proeven zullen vol enthousiasme bedwongen worden. De proeven worden zowel ’s morgens als ’s middags gedaan. Met het inzetten van een ‘joker’ op een proef naar keuze, kunnen er extra punten verdiend worden. Het is echter geen garantie dat wat ’s morgens goed ging, later nog eens zo goed zal gaan. Hulp in de vorm van publiek dat deelnemers aanmoedigt en toejuicht wordt dan ook erg op prijs gesteld.
Iedereen is uiteraard de hele dag welkom. Iedereen vanaf 18 jaar die nog meer betrokken wil zijn is voorts uitgenodigd om de organisatie te ondersteunen met opbouw/afbreken, spelbegeleiding of horeca. Inzake laatstgenoemde is er voor zowel de deelnemers als publiek een drankje verkrijgbaar en iets te snoepen. Ook voor een boterham hoeft niemand naar huis want er staat een frietkar die de inwendige mens verzorgd. Ter vermaak van de allerkleinsten is er een springkussen waar zij zich op kunnen vermaken. De strijd gaat deze dag duren van 10.00 uur tot 16.00 uur. De zinderende prijsuitreiking staat om 16.30 uur gepland. Om 17.00 uur is het festijn ten einde. De organisatie nodigt iedereen uit om ‘aan’ te komen, zich schor te schreeuwen in aanmoedigingen. Het meebrengen van een spandoek is uiteraard geen probleem. Voor wie een paar uurtjes mee wil helpen kan zich melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Floor Strik

Plaats reactie