Dorpsnieuws

Gouden leeuw 1942Wegens succes geprolongeerd: Filmavond bij De Wojstap
De Wojstap herhaalt een filmvertoning op woensdagavond 31 januari 2024.

foto: Gouden Leeuw , Dinther, 1942
Op veler verzoek worden in de Heemkamer van Heemkundekring De Wojstap om 20.00 uur opnieuw de films vertoond, die ook in november jl. te zien waren.
Voor de pauze een zwart-wit film over de mobilisatie in 1939. Daarin zijn beelden van de inkwartiering van Nederlandse soldaten in de Abdij van Berne te zien. Zij arriveren op de fiets. De films worden op groot scherm gepresenteerd. Alle beelden zijn zonder geluid; dat geldt ook voor de film na de pauze.
Na de pauze wordt er een film uit onze verzameling vertoond over het dagelijks leven in Heeswijk-Dinther in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Deze film is in kleur en gemaakt door Michaël van Helvert. Hij was indertijd op allerlei plekken in het dorp aan het filmen zoals op de markt, in de scholen, de Kersouwe, het bejaardencentrum en de camping met het zwembad. Michaël van Helvert was Norbertijn en beeldend kunstenaar. Hij was kunstschilder, beeldhouwer, fotograaf en filmer en tevens werkzaam als leraar tekenen aan gymnasium Bernrode, de kweekschool in Veghel en het Pieter-Breugel-instituut.
Er mogen maximaal 40 personen in de Heemkamer. Het is om die reden noodzakelijk, dat men zich van te voren aanmeldt. Dat kan door te mailen naar of te bellen met het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0413-293096. Vol is vol. Als u zich per mail aanmeldt, krijgt u per mail bevestigd dat er voor u nog plaats is.
Het adres van de Heemkamer is: Raadhuisplein 21a, 5473GC Heeswijk-Dinther.
Toegang voor leden is € 3,= en voor niet-leden € 5,=.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen