Dorpsnieuws

alzheimer avondTijdens een drukbezochte avond in De Brink in Eerde bezochten afgelopen dinsdag zo'n 150 mensen de voorstelling "Ach, die lieve oudjes". Mantelzorgers, vrijwilligers, medewerkers uit de zorg en andere geïnteresseerden luisterden naar de uiteenzetting over de verschillende fases van dementie en hoe hiermee om te gaan.

Op ludieke wijze werd een en ander verduidelijkt. Hierna konden mensen vragen stellen en ontstonden er waardevolle gesprekken. 

Alzheimer Café Uden-Veghel en Alzheimer Café Schijndel organiseerden gezamenlijk deze avond uit de gelden van de Rabo ClubSupport. 

In Nederland hebben momenteel 290.000 mensen de diagnose dementie; de schatting is dat dit tot 2050 zal oplopen naar 620.000 mensen door de huidige vergrijzing. Zorg voor mensen met dementie is erg ingrijpend. We staan als samenleving voor een uitdaging om mensen met dementie zo lang mogelijk thuis een waardevol en zinvol leven te bieden en hun mantelzorgers hierbij te ondersteunen.   

Daarom organiseert Alzheimer Café Uden-Veghel iedere maand een Alzheimer Café voor mensen met dementie en hun naasten. Een ontmoetingsplek voor tips en informatie over (omgaan met) dementie, waar je antwoord krijgt op vragen, ervaringen, uitwisselt met lotgenoten en ruimte hebt voor sociaal contact.  

Het eerstvolgend Café is op 20 december in "Eigen Herd" in Uden. Het thema is "Omgaan met gedragsveranderingen". 

Voor meer informatie;  

www.alzheimer-nederland.nl/regios/noordoost-brabant en contact via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen