Dorpsnieuws

2e zorgcomplex AbdijstraatHet 2e Zorgcomplex aan de Abdijstraat 31 is bijna klaar. 

In een interview met Maarten Lucius op maandag 14 november kwam het volgende naar voren.
Voorheen lag hier jarenlang een braakliggend terrein.

2e Zorgcomplex Abdijstr. 31De zusters J.M.J. hadden dit braakliggende terrein van de familie van Oorschot gekocht. Eerst bedoeld als een vrij uitzicht voor de bewoners (zusters J.M.J.), maar later om er uitbreiding te ontwikkelen voor de zusters. Het is uiteindelijk niet doorgegaan, omdat het aantal zusters terug liep. Hierdoor kreeg Driestroomhuis “Met Elkaar” de kans het perceel in 2019 te kopen.
Er werd een plan ontwikkeld, dat het mogelijk moest maken om 12 zorgappartementen te bouwen. Een tegenvaller was dat er een nieuw bestemmingsplan moest worden vastgesteld. Dat kwam omdat het aantal appartementen werd uitgebreid van 5 naar 12.
Het gevolg was dat pas eind december 2021 met het schroefboren van de heipalen kon worden begonnen.
Nu staat de kraan er nog,maar die is over twee weken weg. Dan kan met de inrichting van het gebouw worden begonnen. Na amper één jaar is deze bouw dus tot stand gekomen.
Achter het gebouw moeten volgens de voorschriften 16 parkeerplaatsen komen, zodat er geen mogelijkheid is om daar een tuin aan te leggen. Alleen aan de voorkant wel. Die tuin zal lijken op die van nummer 41.
Vanwege de uitbreiding wordt het aantal werknemers uitgebreid van 11 naar 15.
Vanuit de Abdijstaete verhuizen er twee naar de nieuwbouw, zodat daar twee plaatsen vrij komen. Deze 2 plekken zijn inmiddels ook alweer bezet. De bewoners die bij Driestroomhuis “Met Elkaar” wonen zijn tussen de 18 en 72 jaar.
Verwacht wordt dat in januari 2023 de officiële opening zal plaats vinden.
Dat deze bouw opnieuw heeft kunnen plaats vinden betekent wel dat er opnieuw veel vertrouwen bestaat in de aanpak en het beheer van Driestroomhuis “Met Elkaar” door het zorgechtpaar Maarten Lucius en Gerriane van de Rijdt.

Tekst en foto’s : Peter Kriele

www.dhmelkaar.nl

Reacties   
+1 #1 van den Broek Christ 16-11-2022 18:00
Bravo voor deze initiative, vanuit Frankrijk zouw ik graag willen weten wat zulk zorghuis als prestatie dient . Merci
Citeer
Plaats reactie