Dorpsnieuws

GGD logoVanaf 19 september start de najaarsronde van de herhaalprik tegen corona. In het najaar kan het coronavirus opleven. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd. De herhaalprik tegen corona kan beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona, helpen voorkomen dat de zorg het te druk krijgt en helpen om

onder andere bedrijven, horeca en (sport)-scholen open te houden doordat minder mensen ziek worden.

Volgorde van uitnodigen – Vanaf 13 september ontvangen mensen vanaf 60 jaar een uitnodiging van het RIVM. Mensen van 12 tot en met 59 jaar die jaarlijks voor de griepprik worden uitgenodigd, krijgen vanaf begin oktober de uitnodiging voor de herhaalprik van hun huisarts. Zorgmedewerkers met patiënten- en/of cliëntencontact worden gelijktijdig uitgenodigd door hun werkgever. Hierna kan iedereen die dat wil van 12 jaar en ouder op afspraak een herhaalprik halen. De eerste prikken worden vanaf 19 september 2022 bij de GGD gezet.

Vaccinatielocaties GGD Hart voor Brabant - GGD Hart voor Brabant is de uitvoeringsorganisatie en zet de vaccinaties. In onze regio is de herhaalprik beschikbaar op de locaties Berghem, Boxtel, Cuijk, Den Bosch, Tilburg, Veghel en Waalwijk. Deze locaties zijn vanaf 19 september alleen op afspraak open. Afspraken kunnen 7 dagen per week worden gepland.

Klaar voor de najaarsronde - “Achter de schermen is hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de najaarsronde. De locaties zijn ingericht en we hebben de personele bezetting op orde. De medewerkers worden op dit moment getraind voor de nieuwe vaccinatieronde. Wij zijn klaar voor het zetten van 5300 vaccinaties per dag. Wij streven ernaar iedereen die dat wil snel te kunnen vaccineren,” aldus Joost Vroege, manager Corona GGD Hart voor Brabant.

Plaats reactie