Dorpsnieuws

Bernheze 2Vanaf 1 juni 2022 zijn de jeugdprofessionals van ONS welzijn onderdeel van Wegwijzer.
Wegwijzer is een samenwerkingsverband van 3 organisaties: Gemeente Bernheze, Gemeente Meierijstad en ONS welzijn. Zij hebben de intentie uitgesproken om samen de integrale toegang tot het sociale domein voor de inwoners van Bernheze vorm te geven.


Deze intentie en afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Hier worden de jeugdprofessionals van ONS welzijn aan toegevoegd.
Wegwijzer is de plek die inwoners weten te vinden als ze vragen hebben over ondersteuning of zorg (toegang). Wegwijzer staat voor integraliteit. Door samenwerking biedt Wegwijzer kwaliteit door de juiste inzet van kennis en professionals met hun eigen deskundigheid.

Hoe werkt Wegwijzer?
De inwoner staat centraal. Uitgangspunt is dat de inwoner eigenaar is van de hulpvraag en hulpplan. Enkelvoudige vragen worden na de aanmelding direct doorgeleid naar een medewerker van één van de drie organisaties. Voor meervoudige - of multi-problematiek is een brede vraagverkenning nodig. In een multidisciplinair overleg wordt, samen met de inwoner en
ketenpartners, een passend plan afgesproken en vastgelegd. Het plan realiseert het gewenste effect voor de inwoner.


In contact komen met Wegwijzer
Op werkdagen kunnen inwoners van de gemeente Bernheze Wegwijzer tussen 09:00 en 11:00 uur bereiken via het algemene telefoonnummer 0412 45 88 88. Inwoners kunnen ook langskomen in het gemeentehuis. Een medewerker van Wegwijzer is aanwezig om de inwoner verder op weg te helpen. Is er meer nodig? Dan maken we een afspraak voor een gesprek.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen