Kayleigh Versantvoort, die de ziekte van Crohn heeft, stuurde nog een menu uit haar kookboek. Hierbij haar menu: Courgette tuna melt.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 courgettes
- 1 blik tonijn op water
- 1/2 ui
- 2 zongedroogde tomaatjes
- 4 tl (Zaanse) mayonaise
- 2,5 tl mosterd
- 1,5 tl paprika- en kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl rozemarijn
- 1 hand geraspte oude kaas
En koken maar
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Leg de courgettes vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif voor ongeveer 10 minuten de oven in.
- In de tussentijd maak je de tonijnsalade. Pel en snipper de ui en snijdt de zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Laat de tonijn uitlekken. Pak een kom en voeg de ui, zongedroogde tomaat en tonijn toe en roer door. Voeg nu de mayonaise, mosterd & alle kruiden toe, roer weer door.
- Haal de courgettes uit de oven, leg ze op een bord, vul deze met de tonijnsalade en garneer met geraspte oude kaas.
RSS lijst met reacties op dit artikel