Dorpsnieuws

191025 js NightOfTheProms 0725 en 26 oktober The Proms of Liberty: het vrijheidsconcert van de Koninklijke Fanfare. Werd hier de toon gezet voor proms in de toekomst?

Twee uitverkochte concerten van Koninklijke Fanfare Sint Willibrord in de Heeswijkse parochiekerk hebben op vrijdag- en zaterdagavond gezorgd voor een unieke beleving.

Het kerkgebouw was in een week tijd omgetoverd tot een bijzondere concertzaal.

Tussen 20.30 uur en 22.00 uur werd het publiek meegenomen in een reis van bevrijding en vrijheid. Een reis die tijdens de uitvoering bijna ademloos werd ervaren. Muziek van o.a. Miss Saigon, Russians, Welterusten meneer de president, Over de Muur, Soldaat van Oranje en ook het aangrijpende Schindlers List werden door het fanfarekorps met volle overtuiging en met passie gespeeld.

Aangevuld met een ervaren combo (Huub Sperber, Peer vd Vreede en Rico van Hooren) plus zang door Evie v.d. Heyden, Remco Kuys, Monique van Sambeek en Katja Brooijmans zorgde dirigent Hans Thijssen ervoor dat het publiek werd overladen met kippenvel.

De unieke en verrassende beelden en lichteffecten op de gewelven zorgden voor een combinatie waardoor het een adembenemend concert werd. Het publiek werd verrast door prachtige muziek en kreeg door onverwachte beeld- en lichteffecten niet de tijd om onderling hun bewondering kenbaar te maken. Pas na afloop was er tijd om te zeggen hoe bijzonder het was. Bijzonder vanwege de top uitvoering, bijzonder vanwege de unieke beeld- en lichteffecten, maar ook bijzonder omdat de parochiekerk een sublieme concertzaal blijkt te zijn.

Meer foto's.

De Koninklijke Fanfare kijkt terug op een succesvol concert, de parochie kijkt terug op een zeer succesvol project en de Heeswijkse gemeenschap blijft wekenlang napraten over een geschiedenis schrijvende Proms of Liberty.

Tekst en foto's: Jos Nijssen

Plaats reactie


HaDee agenda