Dorpsnieuws

parochiedag 1 9 2019Voor het eerst in het bestaan van de nog jonge Parochie Heilige Augustinus was er sprake van een parochiedag. Op 1 september 2019 kwamen parochianen uit de vier locaties Berlicum/Middelrode, Heeswijk, Dinther en Loosbroek naar Dinther.

 

parochiedag 1 9 2019 2Allereerst was daar in een volle kerk een sfeervolle viering voorgegaan door pastoor Joost Jansen en pastor Isabel van Baal met medewerking van het Mannenkoor.
Het thema ‘samen bouwen’ werd uitgewerkt in de activiteiten na afloop van de viering in de Ontmoetingstuin links achter de St Servatiuskerk. Het meest zichtbaar was dat met een heus bouwwerk in hout. Maar ook kwam dat duidelijk naar voren toen Jan van den Broek vertelde over Groot Servaes.
Maar allereerst was er een lunch voor iedereen. En naar believen bakten Margo en Frans Dortmans heerlijke pannenkoeken.
Verschillende mensen maakten gebruik van de mogelijkheid de kerk nader te bezichtigen of de toren te beklimmen, vanwaar o.a. uitzicht was over de hele parochie. De kans om de Ontmoetingstuin nader te bekijken namen velen waar. Er werd gesjoeld en de allerkleinsten hadden meer belangstelling voor de grote zandbak.
Het waren gezellige en onderhoudende uurtjes, waarin de parochianen elkaar nader leerden kennen. Kortom, een geslaagde parochiedag.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen