Dorpsnieuws

Voets

 Op 21 augustus om 14.00 uur onthult burgemeester Moorman samen met mevrouw Hoevenaars-Voets uit Heeswijk-Dinther een STILLEVEN in de hal van het gemeentehuis.

 

Dit STILLEVEN vertelt het verhaal van de dappere familie Voets uit Heeswijk-Dinther. Het gaat over een Joods echtpaar dat vanaf 1942 was ondergedoken in hun snoepwinkel. Brabant Remembers beeld van de impact van de Tweede Wereldoorlog op de Brabantse samenleving. Deze verhalen vormen het uitgangspunt voor een Brabantbreed programma en een (inter)nationale campagne genaamd Brabant Remembers. Het doel is om zoveel mogelijk mensen, en dan vooral de jongere generaties, de verhalen te laten ervaren. De bedoeling was levens veranderend verhaal op te tekenen.

Een van de 75 verhalen speelt zich af in Bernheze. Een Joods echtpaar verblijft in een vertrek op de begane grond, in een kamer achter de winkel van de familie Voets. Er is niemand die weet van de onderduikers behalve twee personen. Dankzij de oplettendheid en de moed van Anna en Marinus Voets overleven zij de oorlog en emigreren in 1951 naar Brazilië. Het volledige verhaal kunt u lezen op: https://www.brabantremembers.com/verhalen/

Dit verhaal is verbeeld in een STILLEVEN. Het is vanaf 22 augustus tijdens de openingstijden te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis. 

Van 13 t/m 27 september staat het in de bibliotheek in Heeswijk-Dinther.                Op 28 september is in Loosbroek de aftrap naar 75 jaar Bevrijding.            Binnenkort informeren wij u over het programma. 

 

Plaats reactie


HaDee agenda