Dorpsnieuws

Leijgraaf bierfestival13e editie Belgisch Bier Festival
vakantie inluiden met 130 soorten bier
In het weekend van 5-6-7 juli wordt de 13e editie van het Belgisch Bier Festival georganiseerd door Hotel-Restaurant De Leygraaf aan de Meerstraat 45a in Heeswijk-Dinther.
Hiermee wordt de vakantie ingeluid. Aanvang is vrijdag 5 juli om 18.00 uur. In de zaal van De Leygraaf zullen dan 130 verschillende Belgische bieren en enkele Nederlandse worden gepresenteerd. De Leygraaf heeft standaard al 50 verschillende Belgische bieren op haar bierkaart staan en breidt dit tijdens het Belgisch Bier Festival met nog eens ruim 80 soorten uit. Allerlei Belgische biersoorten zullen aanwezig zijn zoals diverse Witte, Blond, Amber, Dubbel, Tripel, Fruitige, Geuze, IPA en Stout. Alle bieren zijn te zien op de website van het www.belgischbierfestival.nl. Het festival is gratis toegankelijk en geopend t/m zondagavond.
Alles proeven
Er zullen 130 Belgische bieren en enkele Nederlandse aanwezig zijn. Alle bieren kunnen worden gedronken. Voor het proeven koopt u de Pruufkeskaart waarmee u 8 proefglaasjes bier kunt proeven. Ook kunt u een 15cl proefglas laten vullen. Hierdoor is het mogelijk om de vele Belgische biersoorten te keuren en te bezien welk bier uw voorkeur geniet. Hebt u een lekker biertje gevonden, dan kunt u daarvan ook een flesje bestellen en lekker van genieten.
Belgische biercultuur
België heeft een rijke biercultuur van hoog gistende bieren met een enorme variatie aan bieren en merken. UNESCO heeft de Belgische bierultuur zelfs op de werelderfgoedlijst geplaatst. De rijkdom van de Belgische bieren gaat terug tot in de vroege middeleeuwen en wordt internationaal geprezen. Er bestaan ongeveer 150 brouwerijen en ongeveer 1100 verschillende bieren. De bijzonderste bieren zijn de Trappisten, gevolgd door de Erkende Abdijbieren en Familie Brouwerijen. De Pils-soorten (laag gistend) zijn op het festival niet aanwezig.
Plaats reactie