Dorpsnieuws

visual 05Op woensdag 13 maart is de Nationale Boomfeestdag. Leerlingen van Openbare basisschool De Bolderik in Heeswijk-Dinther planten die dag samen met wethouder Peter van Boekel een toekomstboom bij hun school.
 
 
 
Dit als afsluiting van een project rondom Boomfeestdag, waaraan de school eerder heeft deelgenomen.
Het bedrijf Natuur en Mens stelde het programma samen en begeleidde dit project. Het bestaat uit een presentatie in de klas, een speurtocht en een bezoek van een echte klompenmaker aan de school. We bieden het programma in principe aan voor de groepen 7. Vier basisscholen namen deel aan dit project. Steenbreek Daarnaast heeft een aantal scholen (waaronder De Bolderik) deelgenomen aan een vergroeningsproject: steen eruit, plant erin. Zo maken ze hun schoolplein en de omgeving groener, wat beter is voor het milieu. De gemeente Bernheze is een groene gemeente en wij vinden het belangrijk om het groene karakter te behouden. Bomen zijn een belangrijk onderdeel van dat groene imago. Daarom doen we mee aan de Nationale Boomfeestdag.
U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.
De boom wordt geplant op woensdag 13 maart om 8.30 uur nabij OBS De Bolderik, Het Geleer 33, Heeswijk-Dinther. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plaats reactie