Dorpsnieuws

strepen1Het is bekend dat de verkeerssituatie voor fietsers en voetgangers gevaarlijk is op de St.Servatiusstraat in Dinther en op de Hoofdstraat in Heeswijk
Voor de fietsers is daarvoor aan weerszijden van de weg een doorgaande onderbroken witte streep getrokken. Helaas die streep is nauwelijks meer te zien.
 

Zeker bij de overgang van parallelweg naar hoofdweg levert dat gevaarlijke situaties op. Autobestuurders hebben te laat in de gaten dat er daar fietsers op de weg komen.
Er staat natuurlijk wel een waarschuwingsbord "fietsers op de rijbaan" maar dat zien de meeste bestuurders al niet meer staan. Een woordvoerder van de gemeente Bernheze heeft mij bericht dat binnen enkele weken weer nieuwe strepen worden getrokken. Ze begrijpen dat er niet hiermee gewacht kan worden tot de reconstructie van de weg.
Tekst en foto: Peter Kriele
 
Reacties   
+6 #2 Inwoner 06-10-2018 10:54
Ik ben het helemaal met Robbert Offermans eens. Het is dan wel een weg parallel aan de Sint Servatiusstraat maar dat wil niet zeggen dat je daar gewoon zo de weg op kunt fietsen/rijden.
Het is gewoon een weg van rechts en hier geldt geen voorrang van rechts dus kan jij als fietser kunt niet zomaar de weg op fietsen.
Citeer
+8 #1 robert offermans 05-10-2018 21:24
horen de fietsers die uit de zijweg komen niet gewoon voorrang te verlenen aan de auto`s die vanuit Dinther komen. je kan wel zeggen er staat een bord met pas op fietsers op de weg maar zet er maar neer fietsers u nadert een voorrang weg. geef voorrang.
Citeer
Plaats reactie