Dorpsnieuws

180805 mvh Stalletjes 3Ondanks deze warme en droge periode zijn er nog genoeg streekproducten die langs de weg wachten op een liefhebber van gezonde en onbespoten groenten en fruit.

Meer foto's

De laatste tijd is het weer wel erg oververhit en het lijkt erop of de natuur een afspiegeling is van de mens, die duidelijk ook oververhit is door de dagelijkse stress.

 Men heeft het steeds drukker met allerlei “sociale”activiteiten; zoals vakanties, facebook en uitjes. Het ene is nog niet voorbij of het volgende zit alweer in de planning.

Er zit geen rust meer in de mens en de kwantiteit lijkt het te gaan winnen van de kwaliteit. De gevolgen voor de Aarde lijkt voor de meesten een ” Ver van mijn Bedshow”.

Regen valt er de laatste tijd ook niet meer en dit lijkt eveneens een afspiegeling van de mens zijn leefgewoonten. Emoties worden bijna niet meer getoond want dat hoort niet en is niet netjes.

Men moet vooral voorbeeldig en meegaand zijn. Een brave burger en meelopen met de meute.

Dus worden deze emoties ingehouden en wachten op een moment om tot uitbarsting komen. Het bekende korte lontje. Komen ze uiteindelijk helemaal niet tot uitbarsting dan wordt men ziek.

Ik ben benieuwd wanneer de eerste onweersbuien tot uitbarsting komen want dat zal wellicht gaan gebeuren omdat het weer zich al erg lang ingehouden heeft.

Gelukkig zijn er toch nog mensen die tijd hebben om een keer door het dorp te fietsen en onderweg die (h)eerlijke streekproducten te kopen voordat het onweer tot uitbarsten komt.

Tekst: Dirk Verhoeven
Foto's: Marjon van Herpen

Reacties   
+2 #1 Ine 08-08-2018 19:59
Zo dit is stof om over na te denken !!! :oops:
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen