Dorpsnieuws

Natuurpoort KasteelBrabantse Natuurpoorten zijn een uitstekend startpunt om op de fiets de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. De ANWB draagt hier graag aan bij en organiseert deze zomer, samen met KBO-Brabant en Stichting Brabantse Natuurpoorten, acht fietstochten door het Brabantse landschap. De aftrap van deze zomerse evenementen vindt plaats in Heeswijk-Dinther
op zaterdag 9 juni om 10.00 uur in de kasteeltuinen van Natuurpoort Kasteel Heeswijk. Kijk voor alle data en locaties en voor het aanmelden op   :  https://www.natuurpoorten.nl/anwbtochten.
 
Voor iedereen die wil fietsen of wandelen kan tussen 10.00 en 14.00 uur de route afhalen. Iedereen is welkom om mee te doen en deelname is gratis. De afstand van de fietsroute is ca. 40 km (ingekort 25 km) en de wandelroute zo’n 5 km. Vrijwilligers van de ANWB en KBO-Brabant staan op locatie klaar om iedereen welkom te heten.
Duofietsen beschikbaar op 9 juni
 
ANWB, KBO-Brabant en Stichting Brabantse Natuurpoorten vinden dat natuur voor iedereen toegankelijk moet zijn. Speciaal als pilot wordt bij de eerste tocht op 9 juni bij Kasteel Heeswijk nog iets extra’s aangeboden door de KBO Dinther. Duo fietsen staan gereed om ook voor de geïnteresseerden met een mobiliteitsbeperking een mooie fietstocht toegankelijk te maken. Natuur moet immers voor iedereen toegankelijk zijn. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn vijf duofietsen en fietsvrijwilligers beschikbaar om ingezet te worden. Een fietsvrijwilliger fietst dus met je mee op de duofiets. Wil je gebruik maken van zo'n duofiets op 9 juni, stuur dan tijdig een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 
Wat bieden we?
* Prachtige tochten door de Brabantse natuur
* Start tussen 10.00 uur en 14.00 uur
* Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig
* ANWB- en KBO-leden krijgen op vertoon van hun pas een goodiebag
* Kinderen krijgen een verrassing
* Voldoende parkeergelegenheid (€ 2,- per auto) en horeca aanwezig
* Informatie over de natuur en route
Fiets- of wandel je liever niet alleen, sluit dan aan bij een groep. Om 11.00 uur staan ANWB vrijwilligers klaar om de fiets- en/of wandeltocht te begeleiden.
 
 
Data en locaties van alle ANWB fiets- en wandeltochten bij Brabantse Natuurpoorten
* Zaterdag 9 juni – Natuurpoort Kasteel Heeswijk - Heeswijk Dinther
* Zaterdag 23 juni – Natuurpoort de Reuselhoeve - Moergestel
* Zaterdag 7 juli – Natuurpoort de Vresselse Hut - Sint-Oedenrode
* Zaterdag 21 juli – Natuurpoort StayOkay - Bergen op Zoom
* Zaterdag 4 augustus – Natuurpoort De Negende Zaelighey - Bergeijk
* Zaterdag 18 augustus – Natuurpoort Landgoed Wolfslaar - Breda
* Zaterdag 1 september – Natuurpoort De Heksenboom - Sint Anthonis
* Zaterdag 15 september – Natuurpoort van Loon - Loon op Zand
 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen