Dorpsnieuws

Ontmoetingstuin 3 2 2018 AangepastZaterdag 2 juni Velt-ecotuindag in Ontmoetingstuin Servaes.

Velt-Ecotuindagen worden al jaren georganiseerd en Ontmoetingstuin Servaes sluit zich voor het eerste jaar hierbij aan. Dit jaar zijn er in totaal 250 tuinen geopend en worden 40.000 bezoekers verwacht.
 
 
Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) is de vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of keuken. Al meer dan 40 jaar promoten ze gezond leven op het ritme van de seizoenen, én dit met respect voor de natuur, met 17.000 leden. Samen met duizend vrijwilligers zetten ze zich elke dag actief in voor een ecologische leefomgeving binnen het brede kader van duurzame ontwikkeling.

Aanstaande zaterdag van 10:00 tot 17:00 ben je welkom. Er worden rondleidingen verzorgd, er zijn zitjes waar je rustig wat kan drinken met een hapje en voor de kinderen is er een speurtocht. De Ontmoetingstuin heeft een moestuin van 12 bij 30 en verschillende soorten fruit, waaronder een boomgaard met 19 hoogstam fruitbomen.
Verder is een evenementen-grasveld, zandbak en een levensgroot schaakbord opgesteld. Kom genieten van de prachtige Ecologische tuin met uitzicht op het Aa-dal!

Voor meer informatie zie ook velt.nu of Ontmoetingstuin Servaes op facebook.
 
foto: Peter Kriele
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen