Dorpsnieuws

AvesteynOp een regenachtige zondag zat de tribune bij Avesteyn goed vol, zowel met thuispubliek als gloryhunters uit Wijbosch. Alle redenen dus voor een spannende pot op het sportpark van RKSV Avesteyn.

De wedstrijd begon minder spectaculair dan afgelopen week in Oss, met 2 aftastende ploegen. Na wat speldenprikjes links en rechts was de eerste grote mogelijkheid voor Avesteyn, wat direct in een doelpunt resulteerde. Echter werd deze goal zeer discutabel afgekeurd. De stand bleef 0-0. De wedstrijd werd grimmiger en de duels werden feller, maar de scheidsrechter hield de wedstrijd prima onder controle. Een aantal minuten voor rust was er ook de eerste grote kans voor WEC, de kopbal werd echter prima gekeerd door Glenn Buermans.

De tweede helft starte wederom met een fel WEC, dat graag de koppositie wou behouden. WEC drukte naar voren, maar tot grote uitgespeelde kansen leidde dit niet. Wel waren er een aantal penibele situaties, daar tot tweemaal toe een afvallende bal niet tot doelpunt werd gepromoveerd door de gasten uit Wijbosch. De grootste kans in de tweede helft was voor Teun van den Boom, die uit een vrije trap leek te scoren uit een volley, echter hield de keeper met een goede redding de bal uit het doel. WEC zette nog aan om iets te forceren, maar dit lukte niet tegen een goed georganiseerd Avesteyn. De wedstrijd werd afgefloten met de brilstand nog steeds op het scorebord, 0-0.