Dorpsnieuws

ontmoetingstuin kindercursus KleinOntmoetingstuin Servaes organiseert voor het vijfde jaar een kindercursus tuinieren. Op 12 en 26 mei, van 13:30 uur tot 15.30 uur kunnen kinderen uit groep 4,5 en 6 alles leren om zelf aan de slag te gaan in hun eigen tuin. De cursus is gratis en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bernheze.
 
De eerste middag van de Kindercursus Tuinieren, staat in het teken van alles wat ontkiemd, vanaf het zaadje tot aan de plant. En in welke grond het best een zaadje groeit. Dit gebeurt naast theorie, vooral door een ontdekkingstocht in de tuin. Kinderen zoeken naar antwoorden aan de hand van een vragenlijst.
De tweede middag is op dezelfde manier georganiseerd en heeft als thema de groei van gewassen. Wat zijn gewassen, welke soort gewassen zijn er en hoe groeien ze het beste. De kinderen krijgen uitleg over de speciale kindertuinen van Ontmoetingstuin Servaes waarin met kleuren de verschillende gewassen worden verdeeld. Deze kindertuinen mogen de kinderen, onder begeleiding van een ouder/verzorger, gratis een seizoen adopteren. Dan kunnen ze er hun eigen plantjes in laten groeien.
Zowel aan het einde van de eerste, als de tweede middag krijgen de kinderen plantjes mee naar huis. Zo kunnen zij hun opgedane kennis direct in de praktijk brengen.
De Ontmoetingstuin is gelegen naast de Dintherse kerk en achter Cultureel Centrum Servaes.
Snel opgeven
De cursus heeft plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Opgeven kan via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Plaats reactie