Dorpsnieuws

IMG 5592Koninklijke Fanfare St. Willibrord en Harmonie St. Servaes hebben de afgelopen weken alle kinderen in groep 5 van de basisscholen Het Mozaiek, ’t Palet, de Bolderik en St. Albertus een bijzondere muziekervaring gegeven.

Tijdens leerzame en muzikale lessen hebben de kinderen kunnen ervaren wat muziek doet, wat muziekinstrumenten kunnen laten horen en hoe leuk muziek eigenlijk is. Tijdens de slotmanifestatie op 12 april spatte de energie er af in de bomvolle aula van CC Bernrode.

In de slotmanifestatie werden echte muzikale battles gestreden tussen de vier scholen. Telkens werd er gestreden met een muziekinstrument in de hoofdrol. Muzikale vragen werden beantwoord door degene die het snelste geluid kreeg uit een muziekinstrument. Extra punten werden verzameld door degene die de hoogste, de laagste of langste toon kon laten horen. De beste roffel op een snaredrum leverde het laatste punt op. Uiteindelijk bleek De Bolderik de sterkste en heeft zij de eer zich een jaar lang Beste Windkracht 6 ster te mogen noemen.

Klik hier voor foto's.

De overvolle zaal en de super enthousiaste kinderen hebben weer genoten van een geslaagde serie Windkracht 6 lessen in groep 5 van de HDL basisscholen. Ongetwijfeld is hier weer de basis gelegd voor een toekomstige nieuwe ster aan het muziek firmament.

Tekst en foto's: Jos Nijssen

Plaats reactie