Dorpsnieuws

Bernheze logoBegin dit jaar kregen vijf bedrijven in de gemeente Bernheze te horen dat aan hen SDEsubsidie in het kader van het stimuleren van duurzame energieopwekking werd toegekend. Via de gemeente Bernheze werden deze vijf SDE-aanvragen gecoördineerd
 De subsidietoekenning betrof in totaal bijna 3000 zonnepanelen, goed voor een totale energieopwekking van 670 MWh per jaar. Ter vergelijking, dit is voldoende stroom om ruim 190 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. De gemeente Bernheze heeft de ambitie om in 2030 een energie neutrale gemeente te zijn. Om deze ambitie te bereiken moeten inwoners, bedrijven, verenigingen en gemeente in 2020 30% van hun elektriciteit duurzaam opwekken en het energieverbruik fors verminderen. Bedrijven vormen voor het energieneutraal maken van de gemeente Bernheze een belangrijke doelgroep. Op 31 mei 2017 zijn we gestart met het project “Zon op bedrijven”. Tijdens een informatiebijeenkomst vertelden we dat de gemeente Bernheze ondernemers wil ondersteunen in het traject van subsidie-aanvraag voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van hun bedrijfspand.. Met vijf ondernemers zijn we het traject ingegaan en met succes! In januari 2018 hebben alle vijf bedrijven de subsidie toegewezen gekregen. De volgende bedrijven hebben deze subsidie gekregen:
 Heerkens Groente & Fruit BV, 570 zonnepanelen
 Bouwbedrijf gebrs. van Herpen BV, 860 zonnepanelen
 Lunenburg, 265 zonnepanelen
 Van de Rakt Timmerwerken BV, 490 zonnepanelen
 Machinaal Timmerbedrijf Van Heertum BV, 820 zonnepanelen
“De SDE-subsidie is een bijdrage voor 15 jaar voor elke duurzaam opgewekte kWh via bijvoorbeeld zonnepanelen,” vertelt Rien Wijdeven, wethouder duurzaamheid van de gemeente Bernheze. “De SDE maakt het voor ondernemers een stuk aantrekkelijker om te investeren in duurzaamheidsprojecten. De gemeente Bernheze helpt ondernemers met duurzame ambities om hun projecten op dit gebied te realiseren.” Andere bedrijven, met grootverbruikaansluiting, kunnen hier ook gebruik van maken. Zij kunnen zich melden bij de coördinator duurzaamheid van de gemeente Bernheze Christianne Derikx (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Dit willen we vieren!
Dat gaan we doen op woensdag 14 maart bij firma van de Rakt Timmerwerken, Morgenstond 23 in Heeswijk Dinther.
Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. We verwachten u om 14.00 uur. Deze bijeenkomst duurt tot ongeveer 15.30 uur. 
Plaats reactie