Dorpsnieuws

 Leonard Cohen CustomOp maandagavond 18 september is er een lezing en luisteravond “Zo kan het licht er in…” waarbij de dichter en zanger Leonard Cohen centraal staat. De avond in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther begint om 20.00 uur en wordt verzorgd door Frank Kazenbroot.

 Leonard Cohen (overleden in 2016) heeft prachtige liederen gemaakt over zijn levens-lange zoektocht naar zin, wijsheid en licht. In 'the Anthem', een van zijn vele bijzondere liedteksten, staat de tekst: 'There is a crack in everything, that's how the light gets in.' Vertaald als: 'Er is een barst in alles, zo komt het licht er in.'  Dit was zijn boodschap die hij uitdroeg. Hoe donker het ook is, er is of ontstaat altijd wel ergens een barst of een kier waardoor weer licht naar binnen komt.

Als de naam Leonard Cohen niet bekend is dan zijn het zijn liederen wel. Veel melodieën zullen direct bekend klinken. Beroemde nummers zijn Suzanne (1967), So Long, Marianne (1967),  Chelsea Hotel #2 (1974) en Hallelujah (1984).

De concerten van Cohen waren spirituele belevenissen. Ook deze avond heeft de sfeer van bezinning en bezieling, met muziek, gedachten, beelden en uitleg.

Toegang is 10 euro en aanmelden is noodzakelijk, in verband met de nog maar beperkt beschikbare ruimte. Aanmelden kan via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..   

 

 

Plaats reactie