Dorpsnieuws

080 Opening Blotevoetenpad Dierentuinweide heeswijk brabant CustomHet is feest op de Dier & Tuin weide, want de stichting bestaat 10 jaar! Om dit te vieren organiseren de 9 vrijwilligers op zondagochtend 27 augustus “Dauwtrappen met Pop-up Smulontbijt”.

Hiervoor worden kaartjes verkocht waarmee de stichting iedereen wil laten meegenieten en financieel gesteund hoopt te worden. Om 08.00u wordt verzameld op de weide en gaan we samen het Blotevoetenpad lopen, lekker door het natte gras, water, modder en afkoelen in de waterbak. Daarna start het Pop-up Smulontbijt met gebakken eieren, wentelteefjes, ei aan boterham gebakken, gekookt eitje, omeletten, brooddeeg met kaneel en suiker bakken, pastei met ei en broodsoorten. Mensen en bedrijven die de stichting willen steunen kunnen kaartjes bestellen via de website dierentuinweide.nl en kopen bij Hotel-Restaurant De Leygraaf te Heeswijk-Dinther.

De Dier & Tuin weide is in 2007 opgericht met als doel om kinderen én volwassenen dichter bij flora en fauna te brengen. Er was in Heeswijk-Dinther nog geen kinderboerderij en wandelgelegenheid met tuinen waarbij uitleg werd gegeven om meer te leren van de natuur en boerderijdieren. De Dier & Tuin weide is 5,3 ha groot en heeft vele tuintjes met alle boerderijdieren. Er is een Blotevoetenpad waarvoor moet worden betaald om eea te kunnen onderhouden, verder is de Dier & Tuin weide elke dag gratis te bezoeken. Enkele bedrijven sponsoren de stichting om hun goede doel te realiseren. Dieren kunnen worden geadopteerd en kinderfeestjes worden ook aangeboden. Vrijwilligers zijn welkom, vooral voor de kruidentuin, moestuin, insectentuin en bloementuin. Zie voor dit alles de website www.dierentuinweide.nl en kom natuurlijk op bezoek.Meer informatie over Stichting Dier & Tuin weide kunt u vinden op www.Dierentuinweide.nl

Telefonisch contact is mogelijk met voorzitter Henry van Boxmeer, 06-53221249

 

Plaats reactie