Dorpsnieuws

ons welzijn 1Plezierig wonen! Dat wil iedereen. Op zijn of haar manier. Ook in Heesch, Vorstenbosch, Nistelrode, Heeswijk-Dinther en Loosbroek kan het gebeuren dat buren uw woonplezier beïnvloeden. Vaak helpt het om met elkaar te praten. Als dat niet meer lukt is het fijn dat er mensen zijn die jou kunnen ondersteunen.

Dit is wat buurtbemiddeling Bernheze ook wil doen. In 264 gemeenten in Nederland is buurtbemiddeling al een succesvol middel om leefbaarheid te vergroten. Nu start ONS welzijn ook in Bernheze hiermee. Wil jij aandeel hebben in het vergroten van het woonplezier in deze mooie gemeente?

Over de organisatie:

ONS Welzijn: Ieder mens doet mee en telt mee. Dat is onze missie. We maken groei en ontwikkeling van de mens en de maatschappij mogelijk door samen met burgers, netwerkpartners en beleidsmakers te bouwen aan een samenleving waarin iedereen van waarde is, iedereen mee mag en kan doen en jeugd veilig kan opgroeien. voor meer informatie over de organisatie kijk op www.ons-welzijn.nl

Buurtbemiddeling is een gezamenlijk project van de gemeente Bernheze en ONS welzijn in samenwerking met netwerkpartners; woningcorporatie Mooiland, Woonstichting Kleine Meierij en de wijkagenten. ONS welzijn begeleidt de vrijwillige buurtbemiddelaars.

Korte omschrijving werkzaamheden: Beter een goede buur dan een verre vriend luidt het spreekwoord. Helaas is dit niet altijd het geval. Geluidsoverlast, rommel rondom het huis, overhangende takken of andere overlast-zaken kunnen leiden tot aanhoudende ergernissen en soms tot een burenruzie. In dat geval kan Buurtbemiddeling uitkomst bieden.

Onder begeleiding van vrijwillige bemiddelaars gaan buren met elkaar in gesprek om samen een oplossing voor het probleem te vinden. Hierdoor kan voorkomen worden dat problemen uit de hand lopen.

De vrijwillige buurtbemiddelaar? Ben je een betrokken inwoner van deze gemeente en wil je daar een dankbare uitdagende bijdrage aan leveren, grijp dan deze kans. Als bemiddelaar draag je bij aan het oplossen van beginnende conflicten tussen buren.

Je staat er niet alleen voor De bemiddelaars voeren de gesprekken altijd met z’n tweeën en er is een professionele coördinator om ondersteuning te bieden. Buurtbemiddeling is geen dagtaak. De mate waarin je je tijd beschikbaar stelt is bespreekbaar. Ook wordt rekening gehouden met je eigen wensen en mogelijkheden. Je wordt hiervoor goed opgeleid met de basistraining Buurtbemiddeling.

Gevraagd wordt: Een sociaal vaardig persoon.

Geboden wordt: Verzekering. Themabijeenkomsten. Je krijgt een kerstattentie.

Werktijden: In overleg.

Aannameprocedure: Kennismakingsgesprek.

Heb jij een onpartijdige en objectieve houding en kun je goed luisteren? Neem dan contact met ons op! Bel of mail naar ONS welzijn. De contactpersonen zijn Nol Braks en Femke Prince: nol.braks@ons-welzijn of 06-38333264

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen