Dorpsnieuws

Kunst in_de_tuinVoor het derde jaar wordt in het weekend van 2 en 3 juli 'Kunst in de Tuin' gehouden.                                           De kunstenaars die hun werken tentoonstellen zijn Betsie van der Cammen (schilderijen), Harry van Mil (fotografie), Marielle Baets (mozaïek), Frans Kerstens (beelden) en Ria Kieft-van der Heijden (keramiek). Zij zijn afkomstig uit Uden, Oss en Heeswijk-Dinther.

Iedereen kan gratis terecht om de werken te bezichtigen op Hulstheuvel 11 in Uden op beide dagen tussen 11.00 en 17.00 uur.

Schilderen

Betsie van der Cammen

Sinds 1994 is mijn passie schilderen. Ik ben begonnen met Aquarel maar later overgestapt naar Acryl. Het was een zoeken naar de spanning van deze verf, maar door allerlei materialen erin te verwerken heb ik die spanning gevonden en geeft het een extra dimensie en meer diepte aan mijn schilderijen.

Mijn werk varieert van modern figuratief, tot abstract met vlakken en lijnen. Ik laat me inspireren door de natuur en architectuur, maar ook mensen inspireren mij enorm. Warme aardetinten komen in mijn schilderijen veel voor, soms gecombineerd met een contrasterende kleur. Ik houd van afwisseling, waardoor ik scherp blijf en steeds weer nieuwe ideeën krijg.

Fotografie

Harry van Mil

Via een basiscursus en het beoefenen van zowat alle vormen van fotografie ging ik me toeleggen op portret en naaktfotografie en was de motor van fotoclubs in Uden. De laatste jaren houd ik me vooral bezig met experimentele fotografie. Mijn voornaamste inspiratie is de mens, om door de schoonheid van het menselijk lichaam, via experimentele creativiteit door te dringen tot het diepere wezen van deze schoonheid. Mijn hoofd zit vol met beelden en in mijn dromen vormen zich de ideeën en de vormgeving ervan. Ook geef ik lessen zoals b.v. “Kijken….Zien” en ben ik overtuigd van het feit, dat deze ontmoetingen beide partijen een fijn gevoel geven.

Mozaiek

Marielle Baets

Tijdens een expositie een aantal jaren geleden ben ik in de ban geraakt van mozaïekkunst en ben toen een aantal cursussen en workshops 3D- mozaïek gaan volgen die de basis zijn geweest van mijn huidige mozaïek. Voor mij is het een uitdaging om je mee te nemen in een wereld van kleur en patronen die ontstaan door het breken en weer samenbrengen tot één harmonieus ontwerp. Ik houd ervan om mijn mozaïek subtiel, persoonlijk en symbolisch te maken. Zeker als het gaat om ”herinner –mozaïek” ter herinnering aan een speciale gebeurtenis. Ik haal mijn inspiratie uit de persoon waarvoor ik iets maak of alledaagse dingen. Graag werk ik met verschillende materialen. Naast tegel en glas, werk ik bijvoorbeeld ook met keramiek/porselein. Mijn mozaïek combineer ik vaak met ontwerpen van ijzer en smeedwerk. Dit laatste maakt mijn man Ron Baets. De nieuwste uitdaging is samen grafmonumenten ontwerpen en maken.

Beelden

Frans Kerstens

Eerst heb ik jarenlang schilderles gehad en ook ben ik al lang bezig met het maken van beelden en objecten van staal en lood. Ik ben sinds 1990, na het volgen van diverse workshops, bezig met beeldhouwen, een echte passie van mij. Ik werk zowel met zachte als harde steensoorten en probeer mijn beelden door het spelen met lijnen en vormen zo optimaal mogelijk tot zijn recht te laten komen. Meestal maak ik vooraf een schets maar soms ontstaat het beeld al beeldhouwend in mijn hoofd. Na het hakken, modelleren en polijsten, is het voor mij genieten als ik de contouren van zo’n mooi glanzend beeld, wat uit een stuk ruwe steen is ontstaan, kan exposeren. Het plezier van het maken staat voorop en als ik zie dat mensen erdoor worden geraakt en lovend positief zijn over mijn werk, is dat voor mij een stimulans om door te gaan en het aan een nog breder publiek te tonen.

Keramiek

Ria Kieft- van der Heijden

Mijn keramiekleven begon in 1987 met een cursus keramiek aan de Vrije Academie in Oss onder de inspirerende leiding van Koos Boermans. Daarna volgden er nog diversen cursussen waaronder vele jaren bij Pieter Brueghel te Veghel, onder de deskundige leiding van Carla Teer. Mijn fascinatie voor vazen komt in mijn werk tot uiting. Al mijn vazen/objecten worden handmatig opgebouwd en het neemt dan ook een langere periode in beslag om deze te maken. De vazen/objecten worden na de biscuitbrand (900 graden ºC) ook weer handmatig met onderglazuur gedecoreerd en afgewerkt met een transparant glazuur waarna ze opnieuw gestookt worden op 1040 graden ºC. Daarnaast heb ik enkele workshops raku stoken gevolgd. Dit is een oude Japanse manier van stoken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen