Dorpsnieuws

de VaartCombinatie de Vaart stelt bouwplaats N279 Noord open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

’s-Hertogenbosch, 24 mei 2016 - Op zaterdag 4 juni kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij de wegverbreding N279 Noord.

Normaliter is de toegang verboden, maar van 10.00 tot 16.00 uur is de bouwplaats van Combinatie de Vaart open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw 2016. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

In dit project realiseert Combinatie de Vaart de verbreding van de N279 Noord tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel van twee keer één, naar twee keer twee rijstroken. De bestaande gelijkvloerse kruisingen bij Berlicum (Runweg), Middelrode en Heeswijk-Dinther worden verbouwd tot ongelijkvloerse kruisingen en er komt een afslag bij Heeswijk-Dinther zuid die aansluit op de nieuwe randweg naar het dorp. Daarnaast wordt het door de herinrichting van het Dynamisch Beekdal mogelijk dat de Aa weer kan meanderen en is er ruimte voor extra natuurontwikkeling. Het project is in 2017 gereed.

Meer informatie is te vinden op: www.werkenaann279noord.nl .

Combinatie de Vaart stelt samen met de provincie Noord-Brabant drie locaties open om te bezichtigen. De te bezoeken locaties zijn:
– Informatiecentrum N279Noord , Het Zuiderkruis 9 in ‘s-Hertogenbosch
– Aansluiting Berlicum; Runweg in Berlicum
– Aansluiting Heeswijk-Dinther; Heeswijkseweg in Heeswijk-Dinther

Plattegrond
Bij iedere locatie ontvangt u een plattegrond waarop staat aangegeven wat er bij welke aansluiting is zien. Zo is er een wandelparcours uitgezet, is er een uitkijkpunt waar u goed zicht heeft op de werkzaamheden, wordt er toelichting gegeven over archeologie en ecologie en geven medewerkers u graag uitleg over de werkzaamheden. Kinderen zijn welkom, mits onder begeleiding van (groot)ouders en/of verzorgers. Er zijn diverse activiteiten voor kinderen tot 13 jaar . Zo is er een springkussen en kunnen kinderen geschminkt worden.

Tijdens de Dag van de Bouw kunt u niet alleen zien hoe ver de bouw gevorderd is, maar krijgt u ook uitleg over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan vernieuwende producten en processen schuil waarin met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek. In 2015 trok de Dag van de Bouw met zo’n 175 opengestelde bouwlocaties 90.000 bezoekers.

Kijk voor meer informatie of andere opengestelde locaties op www.dagvandebouw.nl .

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen