Dorpsnieuws

CUBE“We zijn allemaal ontstaan uit Sterrenstof. We bestaan uit dezelfde moleculen; we hebben allemaal, hoe klein ook, invloed op de aarde. Wij zijn de astronauten van het ruimteschip Aarde”.

Dit gedachtegoed van Wubbo Ockels vormde de inspiratiebron voor WAT ANDERS?!, een project over het bundelen van de eigen talenten en krachten voor een betere wereld. Een spraakmakend project waaraan maar liefst 3000 leerlingen van álle scholen binnen Bernheze deelnamen!

Op school hebben de leerlingen gesproken en nagedacht over hun talenten en over anders-zijn. Ze hebben zichzelf geplot op de site www.wubbokijk.nu, en elke leerling maakte een eigen ik-molecuul van een tempex-bol. Van al deze 3000 moleculen tezamen is nu één groot en krachtig kunstobject gemaakt bij LipsGroen in Nistelrode.

Op zaterdag 2 april wordt het kunstobject onthuld tijdens de officiële opening van de Open Atelierroute. Wij vinden het bijzonder fijn als u bij de onthulling aanwezig bent!

Wanneer: Zaterdag 2 april

Waar: LipsGroen, Weijen 77 Nistelrode

Tijd: 14.00 uur - 15.00 uur

Programma: 14.00 Inloop met koffie of thee

14.15 Openingswoordje door Hans van Uden (initiatiefnemer Bernheze Atelier Route)

Korte toelichting project WAT ANDERS?! door Dian Langenhuijzen

14.30 Openingshandeling

14.30 – 15.00 Tentoonstelling van :

Kunstobject van moleculen

Kunstwerken van deelnemende kunstenaars aan de Open Atelierroute.

Mogen we op u rekenen? Dan graag vóór 21 maart een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We verheugen ons op uw komst. Graag tot dan!

Dian Langenhuijzen

Coördinator en intermediair Cube

Tip: Tijdens de Open Atelierroute op zondag 3 én op zondag 10 april is het kunstwerk te bewonderen voor iedereen! Kinderen, ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, familie, vrienden, buren en alle andere belangstellenden zijn dan van harte welkom!

Meer over de Bernheze Atelierroute op http://www.atelierroutebernheze.nl/page/welkom

Meer over het project WAT ANDERS?! op http://cubebernheze.nl/aanbod/414/wat_anders/ en www.wubbokijk.nu

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen