Dorpsnieuws

23092015Affiche WagenbergMari van Berloo en Betsie van der Cammen-Hurkmans exposeren, samen met nog 3 andere kunstenaars, op 26 en 27 september en op 3 en 4 oktober 2015 in Wagenberg (gemeente Drimmelen).

Deze expositie vindt plaats in en om een prachtig gerestaureerde Vlaamse schuur uit de 18e eeuw. Het half afgebouwde interieur wat te koop staat, is een prima plek om kunst in allerlei vormen te exposeren. Wagenberg is een dorp waar veel monumentale panden staan met de opvallende monumentale grote kerk als middelpunt. Deze zijn ooit door ambachtslieden en kunstenaars met veel passie gebouwd. Nu 300 jaar later komen kunstenaars weer naar Wagenberg om er hun kunstwerken te exposeren.

Betsie van der Cammen exposeert met moderne, abstracte en figuurlijke schilderijen. Het zijn haar warme kleuren die de boventoon voeren in haar werk. Het gebruik van allerlei materialen, die ze er in verwerkt, geven een extra dimensie aan haar schilderijen. Betsie heeft al veel succesvolle exposities op haar naam staan.

Mari van Berloo heeft tot zijn recente pensionering altijd geschilderd, geen doeken maar huizen, waaronder de Vlaamse schuur. Mari is sinds kort fanatiek gaan schilderen op doek. Zijn werk bestaat uit het realistisch schilderen van huizen en landschappen.

Frans Kerstens uit Uden exposeert met beelden in steen. Hij werkt meestal met harde steensoorten. Na het hakken, modelleren en polijsten is het genieten van zo’n mooi glanzend beeld, welk is ontstaan uit een ruw stuk steen.

Ineke van Oorschot uit Wagenberg heeft een klein kruidenierswinkeltje “’t Grutterke”. Zij maakt in haar vrije tijd mooie artistieke schilderijen met veel kleur.

Francois Blommaerts uit Boechout ( België) is een allround kunstenaar. Hij maakt objecten in staal en hout, schilderijen en als specialisatie handgemaakte “aarden vellen” (wand en vloertapijten). Hij is gefascineerd door de natuur en de mens. Tijdens de expositie is ook het 2 1/2 meter hoge werk “het koraalmeisje” te zien. In de voortuin staat de compositie “de familie”. Deze is recent door Francois gecreëerd van de oude balken uit de Vlaamse schuur.

Francien van Berloo bied u de mogelijkheid om kennis te maken met Kunstzinnig Dynamisch Coaching in het bijgebouw.

Deze expositie is mooi te combineren met een fietstocht van 30 km. door de Biesbosch streek. Er ligt voor de liefhebbers een beschrijving klaar. Deze fietstocht gaat door de natuur en de monumentale dorpen Hooge Zwaluwe, Drimmelen, Den Hout, Terheijden en Wagenberg.

Al met al een mooie combinatie voor een heerlijk dagje uit.

De expositie is tijdens deze dagen open van 10.30 tot 17.00 uur

De Vlaamse schuur, Parallelweg 24 in Wagenberg.

De toegang is gratis.

U bent van harte welkom.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen