Dorpsnieuws

150828KindervakantieweekEr is slecht weer voorspeld. Hoewel, ’s morgens valt het nog wel mee. Na de lunch komt er helaas een bui, die de gehele middag duurt.

Echter niet getreurd; de leiding van de kindervakantieweek heeft een alternatief programma achter de hand.

 

 

Klik hier voor foto's.

 

Ongeveer 50 Bovenbouwers hebben overnacht in de muziekfabriek. Zij zijn pas heel laat gaan slapen en toch gaan ze vandaag met frisse moed op de fiets naar de Bedaf.

De Bovenbouwers zijn bijna iedere dag wel op pad geweest. Op maandag bijvoorbeeld naar het Blotevoetenpad van de Stichting Dier en Tuinweide. Dat was overigens een groot succes.

Ook de Middenbouwers zijn niet aanwezig. Zij zijn op de fiets naar Loosbroek om daar op de sportvelden met de Loosbroekse Middenbouwers te gaan sporten.

Daardoor hebben de kastelen van de oudere kinderen vandaag geen bewoners.

En de jongere kinderen? De Ieniemienies doen vanmorgen een speurtocht in het bos. De tweede helft van de dag gaan zij verder met het versterken van hun kastelen. Zij voorzien hun burchten van nog meer zwaarden en kanonnen. En als ze daarmee klaar zijn, worden er schommels en hangmatten gefabriceerd, want jonkvrouwen en ridders moet ook kunnen spelen en slapen.

Zoals hierboven geschreven, het weer werkt vandaag niet mee. De speurtocht voor de Onderbouw en de Middenbouw gaat ’s middags niet door. De kinderen kunnen film kijken in de grote tent.

Natuurlijk kan daar ook nog steeds worden geknutseld, maar een aantal fanatiekelingen zijn toch weer met veel enthousiasme buiten in de regen aan het werk.

Wil je meer weten? Kijk op: www.stichting-ranja.nl.

Tekst en foto’s: Fred Lennings

Plaats reactie