Dorpsnieuws

150824KindervakantieweekMaandagmorgen 24 augustus om 10.00 uur is de jaarlijkse kindervakantieweek van start gegaan. Dit jaar is het thema De Middeleeuwen.

In het verhaal van de vakantieweek spelen een rijke koningin, die steeds rijker worden wil en een armere koningin, die rijk is aan knappe prinsessen, de hoofdrol. Wie is de rijkste en wie is het gelukkigste? Dat is de belangrijkste vraag. Misschien weten we aan het einde van de week het antwoord.

Klik hier voor foto's.

Als je het terrein op loopt, wordt meteen duidelijk dat dit evenement wordt georganiseerd door de stichting RANJA. Die naam moet wel iets te maken hebben met het feit, dat de kinderen de gehele dag ranja kunnen drinken. Uit de limonadetank worden vele bekers getapt.

Vandaag is de belangrijkste activiteit het bouwen van kastelen. Met veel verschillende materialen - vooral pallets - worden de mooiste kastelen gebouwd. Ieder kasteel heeft een naambord; veelal een prachtig en creatief ontwerp, dat trots bij de ingang opgehangen is. Tientallen enthousiaste vaders en moeders assisteren de kinderen bij de bouwwerkzaamheden. De vaders en moeders zijn fanatiek aan het timmeren en versieren.

In een grote tent kunnen de kinderen de uithangborden en andere attributen maken. Tevens kun je je daar laten schminken.

Wil je meer weten? Kijk op: www.stichting-ranja.nl.

Eigenlijk kun je veel beter ter plekke het spektakel op het terrein aan de Heibloemsedijk life gaan bekijken, want dinsdagavond is er een ouderkijkavond.

Tekst en foto’s: Fred Lennings

Plaats reactie