• 1 Knot oude wilg in de Balledonk
  • 2 Kennismaking Heeswijk-Dinther met burgemeester Mark de Man
  • 3 Vier het Leven…Vier de Lente!
  • 4 Mega trekkertrek spektakel
  • 5 NL Doet bij de Ontmoetingstuin en CS Servaes
  • 6 Los in Loosbroek
  • 7 Realiseren van een bosplantsoen aan de Hommelse Hoeve
  • 8 Herinrichting Traverse fase 3, deel 10
  • Hadeejer
  • Poll

Wegwijzer Samenwerkingsovereenkomst getekend voor Wegwijzer Bernheze: de integrale toegang tot het sociaal domein

Op 1 nov. 2020 starten de gemeenten Bernheze en Meijerijstad en ONS welzijn gezamenlijk met Wegwijzer Bernheze. Wegwijzer Bernheze is een nieuwe en verregaande samenwerking in ons sociaal domein.

Op 25 juni tekenden wethouder Rein van Moorselaar, wethouder Menno Roozendaal van de gemeente Meierijstad en Wilbert de Haan Westerveld, bestuurder van ONS welzijn de samenwerkingsovereenkomst voor Wegwijzer Bernheze.

Onze inwoners kunnen vanaf november rechtstreeks contact opnemen met Wegwijzer Bernheze en complexe hulpvragen worden integraal beantwoord. Rein van Moorselaar: ̎Voor één toegang voor het sociaal domein is in Bernheze een groot politiek en maatschappelijk draagvlak, zoals bij onze vrijwilligers en dorpsinitiatieven. Samen met ONS welzijn en Meierijstad pakken we nu door.” Tot nu toe is de uitvoering van het sociaal domein voor de inwoners van Bernheze over een aantal organisaties verspreid. De belangrijkste zijn: de gemeente Bernheze die de Wmo uitvoert, de gemeente Meierijstad voert de sociale dienst voor onze gemeente uit en ONS welzijn is actief met het Sociaal Team en het Basisteam Jeugd en Gezin. Daarom hebben college en gemeenteraad bij de start van deze bestuursperiode in 2018 afgesproken dat deze partijen samen moeten gaan werken in één integrale toegang voor het sociaal domein.

‘Met deze intensieve samenwerking verbeteren wij de dienstverlening voor mensen die onze hulp hard nodig hebben”, aldus Wilbert de Haan Westerveld. Menno Roozendaal voegt hieraan toe: “Wij leveren als Meierijstad graag een bijdrage aan de integrale toegang in Bernheze. Al enkele jaren werken we op een prettige manier samen, daar gaan we wat ons betreft mee door.”

De medewerkers van de drie organisaties gaan samenwerken vanuit het gebiedsteam Wegwijzer. Deze samenwerking richt zich vooral op de aanmeldingen en intakes en een goede doorgeleiding van hulpvragen naar de drie organisaties. Het gebiedsteam werkt ook nauw samen om bij complexe hulpvragen goede regie te houden en integrale dienstverlening te leveren. In het najaar informeren wij inwoners verder over wat Wegwijzer voor hen betekent en hoe Wegwijzer te bereiken is.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

vrijwilliger

 

Maart 2024
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Hadeejer tags

Stelling van de maand

vv Avesteijn en vv Heeswijk fuseren?

facebook

Bewaren

fotogalerij

Lezersreacties

  • Mooi stukje, enthousiast beschreven. Wie denkt, dat ie een net zo bedreven verhaal ...

    Lees meer ...

     
  • Wordt hier nu Boerenbond bedoeld of ZLTO (al sinds 1996, dus langer dan dat ...

    Lees meer ...

     
  • hoe in hemelsnaam is dit mogelijk. De fanfare is vorig jaar 3 wkn voor aanvang ...

    Lees meer ...