200926 rva carrycab 23Inwoners van Heeswijk-Dinther waren 26 september uitgenodigd om de nieuwe HaDee Carrycab en nieuwe duofietsen feestelijk in gebruik te nemen.

Klik voor meer foto's.

De Carrycab is een ‘elektromobiel’ die voor ouderen, voor een nieuwe vorm van vervoer binnen ons dorp zorgt. De ‘cab’ brengt de mensen binnen Heeswijk-Dinther veilig naar de plek waar ze naar toe willen.
Met de duofiets is men in staat om samen met een vrijwilliger te gaan fietsen.
Om iedereen zo veel als mogelijk te beschermen zijn de fiets en de ‘cab’ coronaproof gemaakt.

De ceremonie vond plaats bij de nieuwe stalling van de HaDee Carrycab en de duofietsen, ofwel naast de Abdij van Berne en nabij het Proeflokaal.

Na de inleidende woorden van Harrie Geboers (Samen Sterk HDL) en wethouder Van Moorselaar, werden de lintjes geknipt en was de officiële ingebruikname van de HaDee Carrycab en de duofietsen een feit.
Zowel de ‘cab’ als de fiets werden ter plekke gedemonstreerd.

Bij alle mooie woorden werd duidelijk dat dit alles was mogelijk gemaakt door onder meer subsidies en sponsoring vanuit de provincie, de gemeente, de Rabobank en inwoners van Heeswijk-Dinther.
Het resultaat is de waardering voor het doorzettingsvermogen, de nodige portie lef en moed van mensen van Samen Sterk HDL en KBO.

Aansluitend werd iedereen uitgenodigd voor een kop koffie met een lekker taartje (welke werd gesponsord door Bakkerij Doomernik).

‘De Carrycab is gewoon leuk. Kinderen en ouderen zwaaien als je voorbij komt en er is tijdens de rit altijd wel wat te vertellen’.

Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Rien van Aarle