CarrycabNoteer zaterdag 26 september in uw agenda!                                          Sinds eind april jl. beschikt Heeswijk-Dinther over de HaDee carrycab. Dat is een elektromobiel waarbij op een veilige en comfortabele wijze oudere en kwetsbare of mensen met een beperking kunnen worden vervoerd binnen onze dorpen, van drempel tot drempel.

De HaDee carrycab is mogelijk gemaakt door de gemeente Bernheze, de provincie Noord-Brabant en RABO-bank. Als alles goed gaat, en de beschermende materialen (i.v.m. de Corona maatregelen) zijn tijdig gemonteerd, zal de HaDee carrycab vanaf eind juni daadwerkelijk gaan rijden.

Een tweede hoogtepunt is de komst van drie duofietsen, verkregen met subsidiegelden van de gemeente Bernheze. Hiermee beschikken Heeswijk, Dinther en Loosbroek over duofietsen, de zo geliefde mogelijkheid voor ouderen of mensen met beperkingen om een heerlijk dagje uit te zijn en met een partner (vrijwilliger) te gaan fietsen. Zowel de duofietsen als de HaDee carrycab zijn gerealiseerd door een werkgroep van vrijwilligers met medewerking van de besturen van de KBO’s onder auspiciën van Samen Sterk HDL.

Alle reden dus om zowel de HaDee carrycab als de duofietsen in uw gewaardeerd bijzijn feestelijk te onthullen. Helaas gooit daarbij de Corona pandemie roet in het eten. We hebben de feestelijke onthulling dan ook moeten uitstellen, maar we hebben een nieuwe mooie datum gevonden!

Op zaterdag 26 september gaan we rond 10.30 uur de HaDee carrycab en de duofietsen feestelijk in gebruik nemen, in bijzijn van vertegenwoordigers van de subsidiegevers en sponsoren. Wij zouden het ontzettend fijn vinden als u ook aanwezig bent bij deze feestelijke gebeurtenis, een mijlpaal in de mobiliteit voor ouderen en mensen met beperkingen in HDL.

app