200519 cvdh ecar 01In samenwerking met de KBO’s van Dinther, Heeswijk en Loosbroek en met ondersteuning van de gemeente én Provincie heeft SamenSterkHDL de vervoersvoorzieningen in de drie kernen aanzienlijk kunnen verbeteren.

Alle inwoners die minder mobiel zijn kunnen een beroep gaan doen op de duofietsen en in Heeswijk-Dinther ook op de elektromobiel, de CarryCab. Er staat een groep enthousiaste vrijwilligers klaar om u te vervoeren of gewoon lekker rond te fietsen door onze mooie dorpen.

Helaas zijn in verband met de Corona maatregelen voorlopig alleen de duofietsen beschikbaar én uitsluitend voor mensen uit een huishouden.

De nieuwe duofietsen, 2 voor Heeswijk en 1 voor Loosbroek, zijn voorlopig dus alleen voor mensen uit één huishouden. Bel naar: 0616288065 voor een duofiets in Heeswijk-Dinther.

 

CarryCab

Met steun van de gemeente, de Provincie en de Rabobank kon de CarryCab aangeschaft worden en daarmee de vervoersmogelijkheden binnen de dorpen Heeswijk en Dinther fors verbeteren. Jong en oud kan, zodra de Corona maatregelen dat toelaten, een beroep gaan doen op deze elektro-car waarin drie mensen, eventueel met rollator of rolstoel, vervoerd kunnen worden van deur tot deur. Ook hiervoor staan vrijwilligers klaar!

Wanneer we kunnen gaan rijden hopen we heel spoedig te laten weten!

200519 cvdh ecar 02

Mobiliteit van bewoners van HDL flink uitgebreid

Met de ingebruikname van een Electromobiel en drie duo-fietsen is de mobiliteit van minder mobile dorpsbewoners flink uitgebreid. De HaDee CarryCab gaat op afspraak mensen vervoeren in de dorpskern en buitengebieden van Heeswijk-Dinther. Zo snel als we de perikelen van de lock-down achter ons kunnen laten gaat de HaDee CarryCab alle werkdagen rijden tussen 8.30 en 17.30 uur. Om gebruik te maken belt u dan de coördinator(en) van de vrijwillige vervoersservice.

De nieuwe duo-fietsen zijn een uitbreiding op het huidige aantal duo-fietsen en worden ingezet voor de dorpskernen van Loosbroek en Heeswijk. De coördinatie van het gebruik wordt verzorgd door KBO-Loosbroek en KBO-Heeswijk. Voor duo-fietsen in de dorpskern Dinther blijft dit onveranderd in handen van KBO-Dinther.

Het beheer is in handen van Samen Sterk HDL. De werkgroep Senioren belangen HD ziet haar inspanningen beloond met dit mooie resultaat.

We zien uit naar de daadwerkelijke start zo snel als dit weer is toegestaan.

Tekst: Stichting SamenSterkHDL

Foto's: Corrie van der Heijden

 

app